Vandalové ničí v Prachaticích vše, co jim přijde do cesty

Prachatice patří do sítě Zdravých měst České republiky. Letos se ale potýkají s vandalstvím, které ve městě pod kopcem Libín nemá obdoby. Vandalové devastují vše, co jim přijde pod ruku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Altán, který stál v prachatickém Štěpánčině parku, zničil při srpnové bouři spadlý strom

Altán, který stál v prachatickém Štěpánčině parku, zničil při srpnové bouři spadlý strom | Foto: Město Prachatice

Výčet činností vandalů není vůbec radostný. Technické služby v Prachaticích neustále mění spálené koše. Lavičky, které nechalo město na jaře opravit, jsou rozdupané.

Basketbalové koše by město mohlo měnit klidně dvakrát do roka, a stejně budou neustále zohýbané nebo ulámané. Rozpletené a rozlámané jsou ploty kolem hřišť, strhané návštěvní řády, zničené dětské herní prvky.

Parky, které byly kdysi chloubou města, jsou plné odpadků. Poslední kapkou nejen pro místní úředníky je naprostá devastace posezení u veřejného ohniště vybudovaného na Dubovém vršku.

Před měsícem byl prostor vyčištěný, zastřihaná zeleň, doplněný návštěvní řád. Dnes je s upraveným místem konec. Posezení je ukradené, spálené je doslova všechno, co hoří - včetně rozcestníku i s cedulemi.

Městská policie se s vandaly snaží bojovat, ale nemůže být na všech místech ve městě, natož v jeho okolí nebo v každém parku.

Vandalové ničí úsilí a energii lidí i peníze města. Lidé jsou zvědaví, jestli nějaké řešení nabídne v Prachaticích volební program některé z kandidátek. Do komunálních voleb jich půjde 12. Dvě sdružení nezávislých kandidátů, dvě politická hnutí a osm politických stran.

Václav Malina Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme