Na 30 koní se už kvalifikovalo na Velkou pardubickou. Někteří budou ještě bojovat

Velká pardubická se pomalu ale jistě blíží. Tři ze čtyř kvalifikací jsou minulostí a vypadá to, že se na letošním startu objeví koně, se kterými se moc nepočítalo. Typickou ukázkou je Kasim, který opanoval poslední kvalifikaci a začíná o sobě letos dávat hodně vědět. V říjnovém dostihu by tak mohl být tím, kdo výrazně zamíchá pořadím. Jsou tu ale i takoví, kteří si právo startu budou muset ještě vybojovat.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

123. Velká pardubická

123. Velká pardubická | Foto: Filip Jandourek

Hlavní pozornost byla upřena na Tiumena a Josefa Váňu staršího. Nakonec vše dopadlo dobře a čtvrtým místem pohodlně splnili podmínku startu v říjnu.

Vítězem třetí kvalifikace se stal Kasim s Marcelem Novákem. A nebylo to pro něj první vítězství, tento kůň dokázal dominovat už v květnu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kvalifikace na Velkou pardubickou sleduje redaktor Ota Gutwirth

A když k tomu připočteme jeho čtvrté místo v loňské Velké, je jasné, že může v říjnu patřit k okruhu favoritů. Radost z toho má i jeho žokej Marcel Novák.

„Je to kůň domácího chovu, takže když se na něj podíváte, pomalinku jde nahoru. Oba si sedneme, takže se na Velkou těším, doufám, že bude v pořádku a uvidíme,“ shrnuje Novák.

Spokojený po včerejšku byl i Josef Váňa, ale tentokrát ten mladší. Svého Sorose dovedl na třetím místě a i on bude netrpělivě vyhlížet říjnový druhý víkend.

„V kvalifikaci jsme byli třetí, což si myslím, že byl super výsledek. Myslím, že se se Sorosem můžeme těšit na Velkou, protože tomu ten kilometr podle mě jenom pomůže,“ říká Váňa mladší.

Poslední šance 13. září

A je jasné, že toto spojení bude platit, měnit se na něm nebude nic. „Myslím, že teď si chvilku odpočine a bude se s ním směřovat k Velké pardubické,“ doplňuje.

Kdo ale ještě jistotu startu nemá, tak je Martina Růžičková. Ta stále musí o svůj sen dokončit Velkou pardubickou ještě bojovat. S Rubínem totiž spadli na devatenácté překážce. Ale i přes pád byla zkušená Růžičková po dostihu spokojená.

„Jsem spokojená, jak šel, spokojená, jak jsem jela. No a štěstěna někde lítá, tak já nevím, jestli je málo unavená. Tak třeba se ještě hodně unaví. Příští start ještě musím zkonzultovat s paní majitelkou, protože něco je moje přání, něco je z potřeby koně. Všechno ještě probereme,“ nevzdává se Růžičková.

Na start letošní Velké pardubické se chce také postavit. Zatím kvalifikační podmínky splnilo už více než 30 koní, poslední šanci v Čechách budou mít 13. září při posledním kvalifikačním dnu.

Oto Gutwirth Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme