Veslaři postrádají více velkých závodů. Jsme pod větším tlakem, tvrdí Knapková

Skifařka Mirka Knapková už vyhrála ve své kariéře všechny velké závody. Je olympijskou vítězkou, mistryní Evropy i světa. Pořád má ale motivaci získávat medaile, cíle si stanoví na začátku roku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Skifařka Mirka Knapková

Skifařka Mirka Knapková | Zdroj: ČTK

„Letos jsem si určila mistrovství Evropy, které se uskutečnilo na začátku sezony, a také mistrovství světa,“ odhaluje Knapková, která evropský šampionát zvládla úspěšně a získala zlato.

Teď bojuje o dobrý výsledek ve tvrdší světové konkurenci. V Amsterdamu má ještě den na přípravu před čtvrtfinále.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Mirkou Knapkovou si povídal Mirko Vasić

Celkově ale mají veslaři v sezoně jen málo velkých závodů.

„Už nad tím takhle nepřemýšlím, ale když jsem k veslování přišla od atletiky, tak mě to celkem zarazilo. V atletice jsem měla závody skoro každý týden, někdy i dvakrát týdně. Najednou jsem měla jen pár závodů, což pro mě byl šok,“ přiznává elitní skifařka.

Kromě dvou zmiňovaných mistrovství jsou totiž jen tři Světové poháry, další závody pak objíždějí veslaři podle sebe. Hlavní pozornost ale věnují třeba pouze dvěma akcím.

„Myslím si, že člověk je pod větším tlakem a stresem. Když se s tím ale vyrovná, tak se naučí podávat výkony ve správnou dobu. To je dobré i do života,“ dodává Knapková.

Mirko Vasić, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme