Trenér basketbalistek Blažek může ve Varech počítat s uzdravenými oporami

České basketbalistky čeká měsíc před světovým šampionátem důležitá herní prověrka v Karlových Varech. Do mezinárodního turnaje vstoupí večerním zápasem s Koreou. Ve středu pak tým trenéra Lubora Blažka vyzve Srbsko a na závěr se utká s Kanadou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České basketbalistky během přípravného duelu s Mozambikem

České basketbalistky během přípravného duelu s Mozambikem | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

Varský turnaj se stal každoročně nedílnou součástí přípravy basketbalové reprezentace. Trenér Blažek má k dispozici ještě širší kádr, pro mnohé hráčky tak startuje boj o konečnou nominaci.

Na druhé straně už má kouč znovu k dispozici tradiční opory. Po roční pauze a problémech v závěru sezony se do národního týmu vrátila Eva Vítečková, fit je Ilona Burgrová a po zranění na loňském mistrovství Evropy je k dispozici i Jana Veselá. Přitom ligovou soutěž vynechala.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ohlasy z českého tábora před úvodním zápasem sbíral Pavel Petr

„Měl jsem strach, jestli se hráčky dají dohromady, naštěstí všechno dobře dopadlo. Myslím, že liga byla dobrá, a věřím, že letošní ročník bude ještě lepší,“ doufá Blažek.

Iloně Burgrové vystavilo stop v závěru ligové soutěže poraněné zápěstí. Stříbrná medailistka z mistrovství světa v roce 2010 věří, že je právě před turnajem stoprocentně fit.

„Aspoň mám takový pocit. Samozřejmě po odmlce, kdy jsem měla sádru až k rameni, se toho moc dělat nedalo. Zpátky načerpávám sílu a energii, zápěstí je ještě slabé. Ale jinak jsem v pořádku,“ prozrazuje zkušená pivotka.

Basketbalistky vstoupí proti Koreji do turnaje ve Varech. Zápas vysíláme ve streamu

Číst článek

V roli kapitánky se představí Eva Vítečková, která u varského stříbra před čtyřmi lety nechyběla. Turnaj samotný jí připomíná skutečnost, že vrchol letošní reprezentační sezony už se blíží.

Těžká obhajoba druhého místa

„Obhájit druhé místo bude těžké, protože všichni víme, že proběhla určitá hráčská výměna v týmu. Nechceme se nechat zahanbit, na druhou stranu tenhle turnaj slouží k tomu, aby mladší hráčky nabraly zkušenosti. Pro nároďák bude důležitý příští rok, kdy se bude bojovat o účast na olympiádě,“ má jasno Vítečková.

Prověrka v lázeňském městě už může mnohé právě směrem k mistrovství světa naznačit.

„Na turnaji jsou samá kvalitní mužstva, karty se už budou určitě nasazovat. Těším se a pevně věřím, že budeme v takové fázi, že pro nás budou zápasy zajímavé,“ doufá trenér Blažek.

Zápas Česko - Korea začíná v KV Aréně v 19.30. Jeho celý průběh odvysílá internetový stream Český rozhlas Sport na webu zpravy.rozhlas.cz. Utkání můžete poslouchat také přes aplikaci iRadio určenou do mobilů a tabletů.

Pavel Petr, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme