Delegáti míří na nominační sjezd republikánů, bezpečnostní opatření v Clevelandu jsou masivní

Do amerického Clevelandu se sjíždějí tisíce lidí na nominační sjezd Republikánské strany. Shromáždění by mělo potvrdit Donalda Trumpa jako oficiálního prezidentského kandidáta strany. Akci provázejí masivní bezpečnostní opatření. Obavy zvýšil nejnovější útok na policii v Louisianě, při kterém zahynuli tři strážníci.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tajný agent stojí před budovou v Clevelandu, kde bude sjezd republikánů

Tajný agent stojí před budovou v Clevelandu, kde bude sjezd republikánů | Zdroj: Reuters

Tisíce delegátů, příznivců, ale i odpůrců Donalda Trumpa míří do Clevelandu na nominační sjezd Republikánské strany.

Zatímco stranické špičky i řadoví republikáni se připravují na několikadenní živou debatu a show, která by měla patřit Donaldu Trumpovi a jeho spolukandidátovi, guvernéru Indiany Miku Pencovi, policie zpřísňuje bezpečnostní opatření.

Aréna je ohrazená zátarasy a ploty. Policie ve světle nejnovějších událostí požádala o dočasné pozastavení platnosti místního zákona, který v Ohiu umožňuje lidem nosit střelné zbraně na veřejnosti.

Lenka Kabrhelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme