Most u Benešova je v havarijním stavu, z Prahy na jih Čech musí řidiči objížďkou

Cesta po hlavním tahu mezi Prahou a Českými Budějovicemi je opět komplikovanější. Silnice I/3 u Benešova je od dnešního večera neplánovaně v obou směrech uzavřena kvůli havarijnímu stavu mostku. Úplná uzavírka potrvá dva dny, objížďka vede přes Benešov.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nápor kamionů by mostek v Benešově už nezvládl.

Nápor kamionů by mostek v Benešově už nezvládl. | Foto: Věra Hájková

„Během opravy povrchu silnice I/3 u Benešova bylo po odfrézování silniční vrstvy mostku přes místní účelovou komunikaci Erbenova zjištěno, že spodní vnitřní stavba mostu je v havarijním stavu. Jde o stavbu ze 30. let minulého století,“ uvedl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jan Rýdl.

Most byl po dnešní odpolední dopravní špičce zcela uzavřen. Úplná uzavírka má trvat dva dny. „Oprava je nezbytná, aby most dokázal spolehlivě unést vysoké dopravní intenzity této trasy na jih Čech,“ vysvětluje Rýdl. Silnice totiž patří mezi nejvytíženější tahy v zemi.

Během následujících dvou dnů silničáři dobalí asfaltové vrstvy na levé straně komunikace a následně svedou provoz opět jednosměrně na střed mostu pomocí betonových svodidel.

Oprava silnice bude podle ŘSD hotova včas podle harmonogramu, rekonstrukce mostu ale dopravní komplikace u Benešova prodlouží zřejmě o měsíc.

Objízdná trasa vede po silnici II/112 Červené vršky, následně III/10613 a zpět na I/3 po II/106. Tato objízdná trasa není vhodná pro kamiony, ŘSD proto doporučuje pro nákladní dopravu zvolit na jih jinou trasu, než je silnice I/3.

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme