Ruská armáda údajně obsadila ukrajinský hraniční přechod Novoazovsk

Ruská vojska údajně obsadila pohraniční ukrajinské město Novoazovsk. Moskva obvinění Kyjeva zatím nepopřela. Ukrajinské síly se odtud pod vojenským tlakem stáhly.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ukrajinské bezpečnostní síly u kontrolního stanoviště u Slavjansku, které zapálili proruští separatisti

Ukrajinské bezpečnostní síly u kontrolního stanoviště u Slavjansku, které zapálili proruští separatisti | Zdroj: Reuters

Ukrajina znovu obvinila Rusko, že posílá svou armádu přes východní hranici země. Jen den před tím se prezidenti obou zemí přitom v běloruském Minsku dohodli na spolupráci k ukončení bojů.

Nový údajný případ pohybu ruských jednotek na ukrajinském území ohlásil mluvčí ukrajinské bezpečností rady Andrej Lysenko.

„Do Amvrosijvky vjelo pět obrněných transportérů a nákladní vůz Kamaz s proruskými rebely na korbě. Pokud se i oni dostali na teritorium Ukrajiny omylem, podobně jako výsadkáři 98. divize ruské armády, tak jediné, co můžeme dělat, je připomenout jim, že se mohou vrátit do Ruska. To je pro ně jediná cesta," konstatuje Andrej Lysenko.

Zvláštní zpravodaj ČRo: Doněck zůstává městem smrti. Denně zde umírají desítky civilistů

Číst článek

Moskva opakovaně odmítla, že by ukrajinské separatisty vyzbrojovala nebo posílala na východ Ukrajiny svá neoznačená vojska. Desítka ruských vojáků, které ukrajinská armáda zajala v pondělí, podle Kremlu překročila hranici omylem.

Centrum východní Ukrajiny – Doněck – přitom zůstává terčem ostřelování obou znepřátelených stran. Jen za včerejšek tam zahynulo nejméně 10 civilistů.

Martin Dorazín, Viktor Daněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme