Přerov má šanci získat bezplatně hotel Strojař. Musí pro něj ale najít využití

Za hotel Strojař, který zůstal opuštěný po odchodu vojáků, možná Přerov nezaplatí ani korunu. Takový je výsledek posledního jednání zástupců radnice s ministerstvem obrany. Armáda hotel nabízí ke koupi už přes rok. Přestože se cena, kterou za desítky let starou budovu požadovala, snížila zhruba o třetinu, vážné zájemce nenašla. O hotel měla zájem jen radnice, které se zase nelíbila cenová nabídka.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bývalý hotel Strojař v Přerově

Bývalý hotel Strojař v Přerově | Foto: Odiciální stránky města Přerova

Devítipatrový panelový hotel byl kdysi výkladní skříní Přerovských strojíren. Ubytovávali se tam obchodníci ze zahraničí, i zaměstnanci.

Po krachu firmy jej město odkoupilo a následně prodalo armádě, v hotelu pak bydleli piloti z nedalekého letiště. Po zrušení základny ale Strojař osiřel a dále chátral.

Přehrát

00:00 / 00:00

Přerov má šanci získat od armády bezplatně hotel Strojař. Musí pro něj ale najít vhodné využití

Když armáda objekt nabídla k prodeji, Přerované se začali bát, že v něm vznikne další ubytovna. Zastupitelé se proto nakonec rozhodli, že hotel raději koupí – za cenu 40 milionů.

Poslední vyjednávání na ministerstvu obrany ale nabídlo novou šanci. „Bezúplatný převod na město s podmínkou, že objekt nesmí být komerčně využíván a musí sloužit veřejnému zájmu po dobu deseti let,“ přibližuje náměstek primátora za hnutí ANO Tomáš Navrátil.

Rozhodnutí, jak Strojař využít, by mělo padnout nejpozději na jaře příštího roku. Město už vyzvalo občany, aby se připojili se svými podněty a nápady.


Zvětšit mapu

Jana Zemková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme