Havlíčkův Brod dokončil lokalitu se 75 parcelami. Brání se tím odlivu obyvatel

Havlíčkův Brod má novou lokalitu pro bydlení. Mezi Ledečskou a Rozkošskou ulicí najde postupně domov 75 rodin, které tak nemusí hledat parcely v jiných městech.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Havlíčkův Brod

Havlíčkův Brod | Foto: Ľubomír Smatana | Zdroj: Český rozhlas

V Havlíčkově Brodě žilo koncem minulého roku 23 345 lidí, což bylo o 138 méně než v roce předloňském. Aby nenastal další odliv obyvatel, město jim přichystalo nové možnosti bydlení. Kromě bytů jsou to parcely, které začalo připravovat loni v květnu.

Lokalita Ledečská-Rozkošská je teď kompletně hotová včetně vody, plynu, veřejného osvětlení, zeleně, příjezdových silnic, chodníků a parkovišť.

První pozemky se v ještě nedokončené lokalitě začaly prodávat loni na podzim. Největší zájem byl o parcely určené k výstavbě samostatných rodinných domků; v současné době jsou už prodány všechny.

„Zbývá ale ještě 27 parcel k prodeji pro výstavbu řadových rodinných domů a 15 parcel pro výstavbu terasových domů,“ říká Josef Beneš z odboru rozvoje města.

V samostatných domech se usadili hlavně stávající obyvatelé Brodu. Jen tři kupci se přistěhovali odjinud, jedna rodina například z Chomutova. Jak už bylo zmíněno, zájemci o řadové nebo terasové domy ještě můžou vybírat.

Kdo dává přednost samostatnému rodinnému domku, může využít nabídky parcel od soukromých vlastníků. Prodávat je budou jak v lokalitě na Rozkošské ulici, tak například ve Vršovicích.

Pro zájemce o pohodlné bydlení v bytech město hodlá v lokalitě Ledečská-Rozkošská výhledově postavit sedm bytových domů.

Hana Mikulincová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme