Biatlonista Ondřej Moravec získal na letním MS další zlato - ve sprintu

Ondřej Moravec si ve svém druhém startu na mistrovství světa v letním biatlonu na kolečkových lyžích v ruském Ťumeni dojel pro druhou zlatou medaili. Po triumfu v Memoriálu Václava Fiřtíka se smíšenou štafetou vyhrál Moravec i dnešní sprint.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Moravec ukazuje tři olympijské medaile

Ondřej Moravec ukazuje tři olympijské medaile | Foto: Rostislav Taud

Na desetikilometrové trati byl i s jedním trestným okruhem nejrychlejší z 47členné startovní listiny.

Druhého Belgičana Michaela Rösche porazil o šest a půl sekundy. Na stupně vítězů je doprovodil Martin Otčenáš ze Slovenska.

Další z českých reprezentantů Michal Šlesingr obsadil 5. místo. Jaroslav Soukup udělal na střelnici tři chyby a skončil dvacátý čtvrtý.

Nejlepší z Češek byla Landová

V ženském závodě se z první příčky radovaly hned dvě biatlonistky. Stejného času dosáhly Slovinka Teja Geregorinová a Polka Krystyna Palkaová.

Z trojice českých žen dopadla nejlépe šestá Jitka Landová, hned za ní sprintovala Veronika Vítková a Gabriela Soukalová své šance pohřbila na střelnici. Minula hned čtyřikrát, i tak obsadila 16. místo.

Mistrovství světa v letním biatlonu na kolečkových lyžích v Ťumeni (Rusko):

Sprint:
Muži - 10 km:
1. Moravec (ČR) 24:30,8 (1 tr. okruh), 2. Rösch (Belg.) -6,5 (2), 3. Otčenáš (SR) -12,9 (1), ...5. Šlesingr -32,5 (1), 24. Soukup (oba ČR) -2:52,1 (3)

Ženy - 7,5 km:
1. Gregorinová (Slovin.) a Palkaová (Pol.) obě 21:41,2 (1), 3. Tchang Ťia-ling (Čína) -5,3 (1), ...6. Landová -12,8 (1), 7. Vítková -16,4 (1), 16. Soukalová (všechny ČR) -1:00,5 (2)

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme