Do Deštného opět po výmolech a záplatách, silnice se před zimou nestihne opravit

Silnice z Dobrušky do Deštného – největšího turistického centra v Orlických horách – měla být původně z části opravená ještě před začátkem zimní sezóny, práce ale budou pokračovat i v příštím roce. Silnice druhé třídy v majetku Královéhradeckého kraje je už léta ve špatném stavu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

zasypaný obří výmol

zasypaný obří výmol | Foto: Výmoly .cz

„Jsou tam výmoly. Je to znát, že je to jeden z hlavních tahů, a na to ta silnice nedostačuje,“ popisuje svůj příjezd na dovolenou do Orlických hor Petr Rych ze severních Čech.

Stav silnice, po které přijíždí do Deštného turisté, se nelíbí ani majitelce tamního penzionu Šárce Hejdukové:

„Je to trochu taková vizitka, tím to začíná. Když začnete dovolenou tím, že do střediska, do kterého přijedete, vám hned na začátku vesnice upadne kolo, tak se to potom s vámi veze.“

Přehrát

00:00 / 00:00

O plánech oprav silnice do Deštného informoval redaktor Jiří Fremuth

Páteřní silnice je plná výmolů a záplat. Slibům Královéhradeckého kraje na brzkou opravu věřila i nezávislá starostka Deštného Alena Křížová:

„Komunikace je dlouhodobě ve špatném stavu. My už asi sedm let doufáme, že bude opravená. Letos jsme tomu už věřili.“

Krajský radní pro dopravu Karel Janeček z ČSSD stav silnice mezi Dobruškou a Deštným nepovažuje za až tak špatný.

„Uvedené komunikace jsou v relativně dobrém stavu, jsou opravovány technologiemi běžné údržby. Navíc bude v letošním roce v úseku Plasnice - Úhor provedena souvislá oprava v délce takřka jeden kilometr formou výměny asfaltobetonového krytu. Práce budou hrazeny z běžných prostředků na opravy komunikací,“ uvádí Janeček.

Do zimy má snad začít i oprava posledních tří kilometrů silnice před Deštným. Právě těch, které měly být původně hotové ještě před začátkem zimní sezóny.

„Práce budou hrazeny z dotací v rámci operačního programu Přeshraniční spolupráce Česká republika - Polská republika. Zahájení stavebních prací bude ještě v letošním roce. Realizován bude úsek přibližně jeden kilometr. Stavba bude ukončena v roce 2015,“ dodává radní pro dopravu Janeček.

Jiří Fremuth Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme