Pro starší 45 let se zkracuje lhůta pro přeočkování proti covidu. Z šesti měsíců na pět

Pro lidi v Česku starší 45 let se od pátku zkracuje lhůta pro podání posilující dávky vakcín proti nemoci covid-19 ze šesti na pět měsíců od dokončeného očkování. Rozhodlo o tom ve čtvrtek ministerstvo zdravotnictví. Podle rozhodnutí úřadu se bude lhůta pro přeočkování následně zkracovat i pro další věkové skupiny.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Očkování proti koronaviru

Pět měsíců místo šesti. Lidé starší 45 let mohou dostat posilující dávku proti covidu dříve (ilustrační foto) | Foto: Michaela Danelová | Zdroj: iROZHLAS.cz

Zatím mohli dostat posilující dávku vakcíny už po pěti měsících lidé starší 55 let a ostatní lidé až po šesti měsících. Lidé očkovaní jednodávkovou vakcínou Janssen od firmy Johnson & Johnson mají nárok na posilující dávku po dvou měsících.

Lhůta pro posilující dávku očkování se od ledna zkrátí pro všechny starší 18 let na pět měsíců

Číst článek

Od 5. ledna se lhůta pro podání posilující dávky očkování zkrátí podle čtvrtečního rozhodnutí ministerstva na pět měsíců také pro lidi ve věku nad 35 let a od 19. ledna pro všechny starší 18 let.

Premiér v demisi Andrej Babiš (ANO) ve středu uvedl na twitteru, že chce zkrátit lhůtu pro přeočkování proti covidu-19 pro všechny občany. Podle něj je to potřebné kvůli šíření varianty koronaviru omikron.

„Podle některých studií proti ní představuje třetí dávka vyšší míru ochrany,“ sdělil.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme