Zelenskyj zakázal ukrajinským úředníkům dovolenou v zahraničí. Nesmí na ni ani ministři a soudci

Ukrajinští státní úředníci a poslanci nebudou moct jezdit na dovolenou do zahraničí. Na návrh Bezpečnostní rady státu jim to zakázal prezident Volodymyr Zelenskyj. Stalo se tak poté, co se na sociálních sítích objevily fotografie několika vysokých státních úředníků, jak odpočívají v evropských letoviscích.

Kyjev Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj | Zdroj: Reuters

Prezident Volodymyr Zelenskyj ve svém pravidelném večerním videoposelství oznámil, že politici a státní úředníci budou moci odjet do zahraničí pouze z odůvodněných služebních důvodů. Pokud se teď chtějí rekreovat v zahraničí, musí státní službu opustit, řekl Zelenskyj.

Zamrzlá fronta na Ukrajině a horká jednání na Západě. Kyjev čeká na jaro a moderní tanky

Číst článek

Zákaz výjezdu se týká ministrů, soudců a prokurátorů, volených zástupců a úředníků na všech úrovních státní správy. Opatření bude platit po celou dobu válečného stavu.

Na Ukrajině dochází také k významným kádrovým změnám: funkce opustí zástupce vedoucího prezidentské kanceláře Kiril Tymošenko a šéfové vojensko-civilních správ Sumské, Chersonské, Záporožské a Dnipropetrovské oblasti.

Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme