Čeští házenkáři do semifinále MS nepostoupí, prohráli s Francií

Po debaklu od domácího Tuniska utrpěli čeští házenkáři na světovém šampionátu další prohru, tentokrát od Francie. Mistrům světa z roku 2001 podlehli 26:31. V posledním zápase čtvrtfinálové skupiny nastoupí český tým ve čtvrtek proti Řecku. Češi ztratili už i teoretickou šanci na postup do semifinále.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Házená

Házená

V české sestavě chyběli Hynek s Berkou a trenér Trtík, který v předchozím utkání proti Tunisku inkasoval červenou kartu, si odpykával první část dvouzápasového trestu v hledišti. Hned od prvních minuty bylo patrné, že oba celky jsou v rozdílné psychické pohodě. Zatímco české hráče poznamenal debakl od Tuniska, na obhájcích bronzových medailí se naopak příznivě projevila jejich pondělí výhra nad Ruskem.

Hlavně zásluhou rychlonohého Guigoua se Francouzi rychle ujali vedení 7:2. Česká obrana sice pracovala poměrně dobře, několik dobrých zákroků měl i brankář francouzského Istres Petr Štochl, ale na druhé straně jeho protějšek Omeyer doslova čaroval. Třikrát zneškodnil náskok Filipa, vychytal i střely Jíchy a Nocara a svým spoluhráčům vlil do žil ještě více sebevědomí. Přestože na loňském evropském šampionátu čeští hráči nad stejným soupeřem vyhráli, dnes působili proti kombinaci zkušeností a dravého mládí bezradně.

Českému celku utekl i úvod druhého poločasu a soupeř i přes pět Filipových branek za sebou zvýšil rychle na desetibrankový rozdíl. Až to rozjetého soupeře přibrzdilo, začal hrát lehkovážněji a český tým nenápadně snižoval. Čtvrt hodiny před koncem to bylo již jen o pět gólů a českému celku svitla naděje na zdramatizování koncovky. To však zkušený tým soupeře nepřipustil. Góly Fernandeze, Burdeta a Karabatice vrátily zápas zpět do zajetých kolejí. Až v samém závěru čtyři góly českého celku za sebou znamenaly přijatelný konečný výsledek.

ČR - Francie 26:31 (9:16) Rozhodčí: Imbronjev, Grkovič (oba SČH). Sedmimetrové hody: 3/2:6/5. Vyloučení: 8:4. Diváci: 8000.

ČR: P. Štochl, Galia - Nocar, Brůna 1, Řezníček, Laclavik, Piskač 2, Filip 9/2, Farář, Jícha 5, Radčenko 1, Juříček 5, Hríb 1, Szymanski 2. Francie: Karaboue, Omeyer - Fernandez 5/1, Dinart 3, Burdet 3, Gille, Kervadec, Narcisse, Anquetil 2, Girault 4/1, Karabatic 3, Kempe 2, Richardson 2, Abati 2, Guigou 5/3.

Vlastimil Vlášek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme