Finále mistrovství světa přímo na Radiožurnálu

Finálovým zápasem s obhájci titulu a pětinásobnými šampiony z Argentiny vyvrcholí pro české fotbalisty skvělé tažení mistrovstvím světa do 20 let v Kanadě. Utkání se hraje v Torontu a začíná v neděli ve 21.15 hodin. Český rozhlas 1 - Radiožurnál celý jeho průběh odvysílá v přímé reportáži.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalový stadion

Fotbalový stadion | Foto: Jan Rosenauer

Zatímco Jihoameričané jsou od začátku turnaje pasováni za hlavního kandidáta na zlato, postup Soukupových svěřenců má nádech senzace. Čeští mladíci vstoupí do finále v Torontu v pozici outsiderů, kteří budou chtít Argentince potrápit, přinejmenším stejně jako ve skupině, kde s nimi uhráli bezbrankovou remízu. Nahrává jim absence hned pěti hráčů soupeře.

Jihoamerický favorit ztratil body právě jen bezbrankovou remízou s českým týmem, Soukupův tým na cestě několikrát přežil klinickou smrt. Týmovým pojetí a nezbytnou dávkou štěstí však krizové chvíle překonal a zaznamenal historický úspěch české dvacítky na MS.

"Teď se ukazuje, že ta naše skupina byla právem označována za jednu z nejsilnějších. Jsem rád, že jsme přešli třeba přes KLDR a dostali se až sem," řekl trenér Miroslav Soukup. Prý si s hráči možná až o několik dní později uvědomí, čeho dosáhli. Argentina je opět jasným favoritem a český trenér to ví. "První zápas nám jasně ukázal, že zopakovat remízový výsledek, natož je porazit, by bylo ještě ve větším snem než dosud," prohlásil Soukup.

Odmítl však, že by se spokojil se stříbrnými medailemi. "Neznám trenéra, který by se s tím spokojil. Stále můžeme být mistry světa, takže pořád je co ztratit," uvedl Soukup.

Pavel Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme