Českou jednadvacítku čeká souboj s Němci. Pomoci k vítězství by jim měla důkladná taktická příprava

České fotbalisty do 21 let čeká na úvod evropského šampionátu těžká zkouška. Utkají se s výběrem Německa. Jak sami říkají, do zápasu půjdou bez zbytečného respektu a soustředí se jen na svůj výkon. K jeho zlepšení by jim měla pomoci také důkladná taktická příprava.

Tychy Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Vítězslav Lavička

Trenér Vítězslav Lavička | Zdroj: ČTK

„Německo je favoritem vždycky. Možná je to i dobře, že je máme jako první zápas. My se na ně připravíme jako na každého jiného soupeře v kvalifikaci. My se toho nebojíme. Rozdáme si to s nimi," potvrzuje česká slova o české nebojácnosti fotbalista Václav Černý z Ajaxu Amsterdam.

Česká jednadvacítka má se soupeřem z Německa v posledních letech dobrou bilanci tří remíz a jedné výhry. V kvalifikaci však byli Němci suverénní. Dokázali vyhrát všechny kvalifikační utkání a počtem gólů měli i nejlepší ofenzívu.

Schick před evropským šampionátem: Mám velkou motivaci a přeju si, abychom společně něco dokázali

Číst článek

„Nechci příliš mluvit o soupeři. Za něj mluví jeho výsledky a to jak si vedli v kvalifikaci," nechce nic zbytečně komentovat trenér českého týmu Vítězslav Lavička.

Ten se snaží o to, aby se čeští hráči soustředili pouze na svůj vlastní výkon a neohlíželi se na to, kdo na hřišti stojí proti nim.

„Nejpodstatnější, jsem přesvědčený, bude to, jak nastavíme svoji hlavu a jakým způsobem se budeme my prezentovat na hřišti," ví přesně Lavička.

Pro českého kouče to bude první velký turnaj a tak nechce nic podcenit. Především pak taktickou přípravu proti jednotlivým soupeřům čehož si všímají i sami hráči.

„Tento rok to máme ještě trochu podrobněji. Dali jsme si na tom ještě víc záležet si myslím. Určitě nám to pomůže, ale teď už je to jenom na nás, abychom to dokázali na hřišti," říká kapitán českého mužstva Michal Trávník.

„My tohle vždycky řešíme společně s mými trenérskými kolegy. Je pravda, že těch informací, které jsme zpracovávali a získávali nejenom o Německu ale také o těch dvou zbylých soupeřích ve skupině, bylo hodně," vysvětluje přípravu týmu Lavička.

„Snažili jsme se to co nejvíc pragmaticky zeselektovat, abychom to hráčům podali a příliš je nezahltili," dodává trenér národního týmu.

Jak získané informace použijí jeho svěřenci se ukáže v nedělním zápase od 18 hodin, kdy v polských Tychách nastoupí proti Německu.

Mirko Vasić, bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme