Chci si užít každou minutu na hřišti, říká fotbalista Dočkal. V Číně vítá změnu trenéra

Fotbalista Bořek Dočkal nezažívá v čínském Che-nanu zrovna nejlepší období. Zápasy v poslední době nehrál, kvůli počtu cizinců se občas nedostává do nominace a čeká na šanci. Aktuální reprezentační sraz je tak pro něj vítanou změnou.

Brusel Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Reprezentační záložník Bořek Dočkal (vpravo) na tréninku české reprezentace

Reprezentační záložník Bořek Dočkal (vpravo) na tréninku české reprezentace | Zdroj: ČTK

„Období, kdy jsem nehrál, bylo složité. Kdo to tady nezažije na vlastní kůži, tomu to nejde vysvětlit," nechtěl se pro Radiožurnál fotbalista Bořek Dočkal moc pouštět do komentování současného dění v Che-nanu, a hlavně svojí pozice v týmu. Navíc na nějaké soudy je podle něj ještě moc brzy. Zvlášť, když teď dochází v klubu ke změně.

Přehrát

00:00 / 00:00

Bořek Dočkal se těší na změnu trenéra v Che-nanu

Dočkala totiž v Číně povede nový kouč, jehož jméno je zatím neznámé. „Dosud se vše točilo kolem bývalého trenéra. Co bych teď vyprávěl, by za dva měsíce mohlo být úplně jinak. Spousta věcí se asi změní," odhaduje český záložník. Na aktuální sraz národního týmu se těšil a pobyt v reprezentaci si užívá.

Svým způsobem je pro něj mentálním odpočinkem od situace v Che-nanu. „Cizinci se tam na odjezd k reprezentacím vždy těší. Jedná se pro ně o změnu prostředí, potkají jiné lidi," přibližuje Bořek Dočkal, který po dlouhé době měl v přípravném duelu proti Belgii zápasové vytížení.

„Nikoho nebaví jenom trénovat a nehrát zápasy. Moc se mi to v kariéře nestávalo, takže se jedná o novou situaci. Pozitivní je, že mám teď chuť užít si každý trénink a minutu na hřišti," říká Dočkal. Tuhle chuť by rád ukázal i v sobotu, kdy nastoupí česká reprezentace k důležitému zápasu kvalifikace o mistrovství světa v Norsku.

Zemi, kde kreativní záložník působil a na kterou rád vzpomíná.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme