VIDEO: Devět gólů v jednom zápase. Mladý Nor na mistrovství světa deklasoval Honduras

Norský útočník Erling Braut Haaland dal na mistrovství světa devět gólů v jednom zápase. Mladý Nor se předvedl na šampionátu do dvaceti let v Polsku a jeho povedený večer odnesl Honduras.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

12:0. Takovým způsobem Norové deklasovali ve skupině svého honduraského soupeře. A k nejvyšší výhře v historii světových šampionátů přidal rekordní počet gólů i Erling Braut Haaland. Hattrick završil už po 33. minutách, čtvrtý gól přidal ještě do poločasu. Po přestávce přidal dalších pět.

OBRAZEM: Semifinále Eura, zranění hlavy nebo vítězství Lize mistrů. Jak šel čas s Petrem Čechem

Číst článek

S devíti brankami překonal dosavadní maximum šampionátu Brazilce Adaíltona o tři góly.

„Je to obdivuhodné, že na mistrovství světa může dojít k takovému výsledku a jeden hráč dá devět branek. Rozdíl ve výkonnosti je asi obrovský,“ říká Radiožurnálu Jiří Žilák trenér české reprezentace do 20 let.

„Ale nesnižoval bych to. Spíš bych gratuloval Norsku k takovému úspěchu a výsledku, než abych říkal, že vyhráli nad slabým soupeřem,“ dodává.

Kouč českého mládežnického výběru má i vysvětlení, proč se na šampionát, tedy akci pro ty nejlepší reprezentace, kvalifikovaly týmy jako Honduras nebo Tahiti, na rozdíl třeba od Anglie, Německa nebo i Česka.  

„Myslím, že FIFA chce, aby i tyhle menší země měly možnost se na MS dostat. Pro evropské týmy je kvalifikace hodně obtížná, dostanou se tam jen ti nejlepší. Kdybychom hráli kvalifikaci kontinentů, kde hrají Honduras a Tahiti, určitě by se na MS dostal, ale FIFA to má takhle nastavené,“ vysvětluje.

A v případě evropských týmů byla kvalifikace nastavená tak, že vedle pořádajícího Polska se na šampionát dostalo pět nejlepších týmů mistrovství Evropy do 19 let.

Erling Braut Håland is the first player to score Double Hatrick in a single game.
#Honduras #FridayFeeling

12:29 – 31. 05. 2019

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme