Fotbalisty Českých Budějovic bude trénovat Cipro, vrací se i Lafata

Novým trenérem fotbalistů Dynama České Budějovice bude František Cipro, který na lavičce nahradí dnes odvolaného Roberta Žáka. Sedmapadesátiletý Cipro podepíše v pátek 1. dubna s vedením jihočeského klubu smlouvu na rok a čtvrt. Do kádru posledního týmu prvoligové tabulky se zároveň vrací útočník David Lafata, jenž byl před jarní sezonou přeřazen do B-mužstva.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

František Cipro

František Cipro | Zdroj: ČTK

"Dostal jsem nabídku od vedení klubu převzít mužstvo Českých Budějovic a přijal jsem ji. Dohodli jsme, že u mužstva budu působit do 30. června 2006," řekl Cipro, který v roce 1996 přivedl Slavii Praha k zisku mistrovského titulu. "Vím, že zachránit se bude malý zázrak, ale musíme se o to pokusit. I když sestoupíme, tak chci u týmu zůstat," dodal Cipro.

S vedením Dynama prý Cipro jednal posledních čtrnáct dnů, ale s místem trenéra nepočítal. "Šlo o funkci sportovního ředitele, ale po prohře v Mladé Boleslavi se to otočilo trochu jiným směrem. Na tomto hřišti jsem vyrůstal, a to hrálo při mém rozhodování značnou roli. Jiné mužstvo bych v takové situaci nevzal," řekl.

Jednou z Ciprových podmínek byl Lafatův návrat do kádru. Útočníka vyřadilo českobudějovické vedení z mužstva, protože nechtěl prodloužit smlouvu, která mu končí letos v červnu. Lafata měl nejprve namířeno do Teplic, ale nakonec jej zlákala nabídka řeckého prvoligového klubu Škoda Xanthi, s nímž podepsal smlouvu od 1. července letošního roku. Mezi vedením a hráčem byl vykopán hodně hluboký příkop, ale nakonec se řešení našlo a na sobotní souboj s Drnovicemi bude připraven," řekl Cipro. Až dosud Lafata mohl pouze trénovat s B-mužstvem, ale zápasy třetiligového týmu hrát nesměl. Třiadvacetiletý bývalý reprezentant do 21 let byl na podzim nejlepším střelcem mužstva v první lize, nastřílel pět ze 14 českobudějovických branek.

Vlastimil Vlášek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme