Hadamczik zůstává u hokejové reprezentace

Výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje se dnes sešel na svém pravidelném zasedání a mimo jiné se zabýval vystoupením českých hokejistů na zimních olympijských hrách v Turíně. Jedním z probíraných témat bylo také to, zda má trenér Alois Hadamczik u mužstva setrvat a vést ho i na květnovém mistrovství světa v Lotyšsku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Výbor se jednoznačně shodl na tom, že zisk bronzových medailí na hrách v Turíně je úspěch. Hráči vyhráli dvě ze tří důležitých utkání, tedy čtvrtfinále se Slovenskem a zápas o třetí místo s Ruskem. Předseda výboru Vratislav Kulhánek neviděl chybu v trenérovi: "Ten nejzákladnější problém, který potkal také Kanadu a Spojené státy, byla poměrně velká únava hráčů. Jednak z cestování, jednak z toho, že ještě dva dny před turnajem hráli. Problémem byl také přechod z malých hřišť."

Ačkoli o tom spekulovala média i veřejnost, od nikoho ze členů výboru nepadl návrh na odvolání trenéra Hadamczika. Diskutovalo se o dalších možnostech reprezentace a výbor Hadamczikovi přesně řekl, jaké výhrady má k jeho práci. Trenér ještě podrobněji ony výhrady probere na setkání s Kulhánkem a Vladimírem Růžičkou, který je ve výboru zodpovědný za reprezentaci. Kulhánek nechtěl upřesnit, co výbor trenérovi vytýkal. Věří však, že se podobná situace na mistrovství v Lotyšsku neobjeví: "Všechny ne zcela optimální momenty jsme probrali a trenér Hadamczik není z lidí, kteří by chyby neuznali."

Tereza Jandová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme