Hala pro hokejový šampionát bude stát na Maninách

Víceúčelová hala, ve které by se mělo v roce 2004 odehrát hokejové mistrovství světa, bude stát v Praze na Maninách. Původní záměr postavit ji na Hagiboru tak padl.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zástupci investora, sdružení finských podnikatelů Multiarena Praha, se na změně lokality dohodli dnes při jednání všech zúčastněných stran na pražském magistrátu. Vládní zmocněnec pro dohled nad stavbou haly Ladislav Malý uvedl, že všichni se shodli, že situace v lokalitě Hagibor je natolik komplikovaná, že bude pro celou akci nejrozumnější ji opustit. Investor poté za určitých okolností souhlasil, že je ochoten pokračovat na Maninách. Mimo něj se více než dvouhodinového jednání zúčastnili pražský primátor Jan Kasl, předseda Českého svazu ledního hokeje Karel Gut a zástupci Multiareny v čele s předsedou Martinem Saarikangasem. Podmínkami, které si investor stanovil, je, aby bylo do poloviny září jasné, jakým způsobem bude proveden převod pozemků na Maninách a vyjasnila se i otázka spojená s nutnými investicemi, například na přeložky tramvajových tratí a pozemních komunikací.

Lenka Buriánková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme