Ani gól Kašeho Anaheimu nepomohl. Finále NHL bude hrát Nashville

Hlavní hvězdou pondělního utkání byl Colton Sissons, který vstřelil hattrick a to včetně vítězného gólu. Především díky těmto zásahům Nashville vyhrál na Anaheimem 6:3 a celé finále Západní konference 4:2. V dresu anaheimských Kačerů se prosadil jedním gólem český mladík Ondřej Kaše.

Nashville Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost nashvillských hráčů

Radost nashvillských hráčů | Zdroj: Reuters

Predators potřebovali k vítězství jen 18 střel, když v první a druhé třetině vystřelili vždy pouze čtyřikrát, naopak Ducks vypálili na druhé straně na Pekku Rinneho 41 puků.

Domácí získali v první třetině uklidňující vedení 2:0. Ve 25. minutě snížil Kaše svou druhou trefou ve vyřazovacích bojích, po třech minutách třetího dějství ale vrátil Nashvillu dvoubrankový náskok druhou trefou v utkání Sissons.

Hosté se však ještě nevzdali, o dvě minuty později snížil Chris Wagner a ve 49. minutě vyrovnal obránce Cam Fowler.

Rozhodující moment přišel šest minut před třetí sirénou, kdy Sissons trefou z voleje z levého kruhu pro vhazování překonal Jonathana Berniera, dokonal hattrick a poslal domácí do vedení 4:3.

O zbylé dva góly se postarali při power play do prázdné branky Filip Forsberg a Austin Watson, jenž ve druhé minutě otevřel skóre utkání.

Ve finále, které začne v pondělí 29. května, se Nashville utká s vítězem série mezi obhájci loňského triumfu z Pittsburghu a Ottawou. Penguins, kteří vedou 3:2 na zápasy, si mohou postup vybojovat už dnes.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme