Pastrňák zničil třemi góly Philadelphii, český útočník zaznamenal v NHL už jedenáctý hattrick

David Pastrňák pomohl v NHL třemi góly Bostonu k výhře nad Philadelphií 3:2. Český útočník zaznamenal už jedenáctý hattrick v nejvyšší zámořské hokejové soutěži a v posledních čtyřech zápasech má na kontě sedm gólů. Mezi svými krajany se posunul na druhé místo za Tomáše Hertla ze San Jose.

New York (Aktualizováno: 7:10 14. 1. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pastrňák za prvním hattrickem v sezoně vykročil již ve druhé minutě, kdy využil dobrého napadání spoluhráčů z druhé útočné řady Bruins a ranou z prostoru mezi kruhy otevřel skóre.

Druhou trefu havířovský rodák přidal v přesilové hře o čtyři minuty později. Pastrňáka ke skórování vyzval výbornou křižnou nahrávkou Brad Marchand.

Flyers v průběhu druhé třetiny smazali dvoubrankové manko, ale Pastrňák ještě před sirénou vrátil svým třetím gólem v zápase Boston zpět do vedení.

30 bodů v sezoně

Havířovský rodák opět využil přesilovkovou kombinaci a zkompletoval svůj jedenáctý hattrick v kariéře.

Pastrňák se zásluhou střeleckého probuzení z posledních zápasů dostal na metu třiceti bodů v sezoně a v produktivitě českých hokejistů z druhého místa stíhá Hertla ze San Jose. Také v týmovém bodování je Pastrňák druhý za Marchandem.

Výsledky NHL:
Calgary - Ottawa 1:4, Chicago - Montreal 3:2 po prodl., St. Louis - Seattle 2:1, Carolina - Columbus 0:6, Boston - Philadelphia 3:2, Detroit - Winnipeg 0:3, Tampa Bay - Vancouver 4:2, NY Islanders - New Jersey 3:2, Nashville - Buffalo 1:4, Los Angeles - Pittsburgh 6:2, San Jose - NY Rangers 0:3.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme