Hokejové Pardubice převezme dosavadní trenér Boleslavi Rulík, pomáhat mu budou Král i Zadina

Novým trenérem extraligových hokejistů Pardubic byl v úterý jmenován Radim Rulík, který nahradí po sezoně odvolaného Richarda Krále. Šestapadesátiletý kouč vedl v uplynulých čtyřech sezonách Mladou Boleslav. Po nabídce Dynama ve středočeském klubu předčasně skončil a na východě Čech v úterý podepsal dvouletou smlouvu s opcí.

Pardubice (Aktualizováno: 14:23 26. 4. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radim Rulík

Radim Rulík | Zdroj: Profimedia

„Cesta hledání nového trenéra Dynama byla trošku trnitá. Jsem rád, že Radim je tady s námi a podařilo se nám sehnat trenéra, který má za sebou úspěchy. Věřím, že s námi bude celou dobu smlouvy a pomůže nám k úspěchům, které jsme stanovili jako cíl,“ uvedl majitel východočeského klubu Petr Dědek na úterní tiskové konferenci.

Novým hlavním trenérem @HC DYNAMO PARDUBICE je Radim Rulík. Jsou za ním obrovské zkušenosti, výsledky. Je to kouč, který vrátí do Pardubic medaile @Tipsport extraliga. Jeho asistenty budou Richard Král a Marek Zadina.

13:29 – 26. 04. 2022

11 257

Rulík povede Pardubice společně s Králem a Markem Zadinou, který momentálně ještě působí jako asistent v Třinci.

V Mladé Boleslavi by jej měl nahradit Ladislav Čihák, jenž měl původně vést tým společně ve dvojici s ním. Angažování Čiháka ale Středočeši ještě oficiálně neoznámili.

Kariéra Radima Rulíka

V minulosti působil jako asistent nebo hlavní trenér v Karlových Varech, Plzni, ve Znojmě, v Chomutově, ve Spartě nebo v Litvínově. Se Severočechy získal v roce 2015 extraligový titul. Má za sebou také angažmá v Omsku a Lvu Poprad v ruské superlize, respektive v KHL. Působil i u juniorské a seniorské reprezentace. V roce 2000 byl asistentem Jaroslava Holíka na zlatém juniorském mistrovství světa, jako spolupracovník Vladimíra Růžičky se podílel na titulu světových šampionů v roce 2005.

Pardubice hledaly trenéra poté, co tým vypadl ve čtvrtfinále play off.

„Cesta hledání nového trenéra Dynama byla trošku trnitá. Jsem rád, že Radim je tady s námi a podařilo se nám získat trenéra, který má za sebou úspěchy. Má úspěchy, jako člověk je výborný a z toho mám velkou radost. Věřím, že s námi bude celou dobu smlouvy a pomůže nám k našim cílům, které jsme si stanovili,“ uvedl majitel východočeského klubu Petr Dědek.

V Pardubicích dostal Rulík za úkol minimálně zopakovat umístění mezi nejlepší čtveřicí po základní části a v play off získat medaili.

Rulík bude vedle Pardubic zřejmě působit i na střídačce juniorské reprezentace. Je totiž hlavním kandidátem na post, který uvolnil Karel Mlejnek. Vedení východočeského klubu dopředu avizovalo, že se s Českým svazem ledního hokeje dohodne na spolupráci.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme