Hokejový útočník Mandát měl pozitivní test na kokain a dva roky si nezahraje, v klubu končí

Hokejista Jan Mandát, který obléká dres Pardubic, dostal od disciplinární komise extraligy dvouletý zákaz startů za doping. Pětadvacetiletý útočník byl 13. prosince po zápase v Liberci pozitivně testován na kokain. Vedení Dynama zároveň oznámilo, že s hokejistou ukončilo smlouvu.

Pardubice (Aktualizováno: 11:14 16. 3. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Mandát v dresu Dynama Pardubice

Jan Mandát v dresu Dynama Pardubice | Zdroj: Profimedia

Mandát má zastavenou činnost do 12. ledna 2023, vedení Dynama oznámilo, že s hráčem ukončilo smlouvu.

„Disciplinární komise dospěla k závěru, že užitím zakázané látky došlo k porušení antidopingových pravidel s tím, že nebylo prokázáno, že by hráč látku užil s cílem dosáhnout vyššího sportovního výkonu,“ uvedli zástupci Českého svazu ledního hokeje v tiskové zprávě.

Mandátovi hrozil až čtyřletý trest. Proti rozhodnutí disciplinární komise se může odvolat k Arbitrážní komisi Národní sportovní agentury.

Šéf pardubického hokejového klubu Petr Dědek na twitterovém účtu oznámil, že pro Mandátovu chybu nemá pochopení, a útočníkovo jednání označil za nepochopitelné.

Reakce majitele HC Dynamo Pardubice:

Navzdory opatřením, která jsme zavedli, s vědomím hrozby tvrdého trestu, je to pro mě nepochopitelný faul. Považuji to za obrovské selhání J. Mandáta. Facka pro všechny, kteří se snažíme klub posouvat a měnit k lepšímu. Neomluvitelná chyba a zklamání. Minulost. Konec.@HC DYNAMO PARDUBICE

09:39 – 16. 03. 2021

12 252

Podobný případ

Mandát není prvním hráčem Dynama, jenž měl v aktuální sezoně problémy s dopingem. V listopadu byl z kádru dočasně vyřazen útočník Robert Kousal, který měl mít údajně při policejní kontrole pozitivní orientační test na kokain.

Krevní rozbor to nepotvrdil, pozitivně ale vyšel na látku THC, kanabinoid nacházející se v konopí. Celý tým pak podstoupil interní kontrolu na přítomnost dopingu a zakázaných látek, ale všechny testy byly negativní.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme