Pardubický Kosticyn pyká za drsný faul na Rutara, komise udělila útočníkovi trest na sedm zápasů

Běloruský útočník Andrej Kosticyn z Pardubic dostal od disciplinární komise extraligy trest zákazu startu v sedmi zápasech za faul na obránce Adama Rutara z Olomouce. Bývalý hráč Montrealu a Nashvillu, který posílil Dynamo před dvěma týdny, zranil devatenáctiletého Rutara nevybíraným zákrokem ve středním pásmu v 57. minutě úterního utkání 42. kola, v němž Dynamo doma porazilo Hanáky 5:2.

Tento článek je více než rok starý.

Pardubice Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Andrej Kosticyn (vpravo)

Andrej Kosticyn (vpravo) | Zdroj: Profimedia

V utkání byl Kosticyn sudími Vladimírem Pešinou a Romanem Svobodou vyloučen na pět minut a do konce utkání za zásah do oblasti hlavy a krku. Video faulu na Rutara si můžete prohlédnout zde.

Další velká posila pro Pardubice. Do konce sezony přichází reprezentační útočník Tomáš Zohorna

Číst článek

„Zákrok byl veden na protihráče, který nebyl v držení kotouče, mimo jeho zorný úhel a bez jakékoli snahy získat kotouč. Lze předpokládat, že hráčovo jednání bylo reakcí na předchozí přistrčení,“ uvedl v tiskové zprávě předseda disciplinární komise Viktor Ujčík.

Musel vědět, co dělá

Kosticyn si podle Ujčíka musel být vědom zranitelného postavení protihráče. „Přesto vedl svůj zákrok velmi nebezpečným způsobem a neučinil nic, aby důsledky střetu minimalizoval a neohrozil protihráčovo zdraví.

Naopak před střetem pro dosažení vyšší intenzity navýšil rychlost a zvedl rameno na úroveň hlavy protihráče,“ doplnil Ujčík.

Při stanovení nejvyššího trestu této sezony extraligy přihlédl i k faktu, že Rutar zápas nedohrál a v utrpěl poranění hlavy a nosu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme