Kubalík s Hronkem režírovali v NHL výhru nad Columbusem. Faksova asistence stačila jen na bod

Český hokejový útočník Dominik Kubalík gólem pomohl Detroitu k výhře 4:2 nad Columbusem. Dvěma asistencemi na sebe upozornil i obránce Red Wings Filip Hronek. Radek Faksa nahrávkou přispěl Dallasu alespoň k bodu za prohru s Minnesotou 5:6 po samostatných nájezdech.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dominik Kubalík se raduje se spoluhráči

Dominik Kubalík se raduje se spoluhráči | Zdroj: Reuters

Kubalík svou desátou branku v sezoně v 18. minutě zvýšil na 2:0 pro Detroit. Český útočník v přesilovce dostal nabito od Hronka a střelou z první nedal brankáři Korpisalovi šanci.

Voráčkovi hrozí podle médií předčasný konec kariéry, už měsíc nehraje kvůli otřesu mozku

Číst článek

Sedmadvacetiletý útočník zaznamenal 24. bod v sezoně a stále si drží průměr bod na zápas.

Detroit ve druhé části zvýšil na 3:0 a opět u toho byl Hronek. Český bek znovu řídil přesilovkovou akci, tentokrát si ale místo Kubalíka vybral Švéda Lucase Raymonda, jenž z ostrého úhlu nezaváhal.

Hronek v dosavadním průběhu sezony získal 22 bodů a je nejproduktivnější z českých beků.

Dallas obrat nedotáhl

Hokejisté Dallasu doma s Minnesotou v úvodu třetí třetiny prohrávali již 1:5, během deseti minut ale dokázali čtyřgólovou ztrátu smazat a poslal zápas do prodloužení.

Asistencí se na vyrovnání podílel i Faksa, jenž pro Masona Marchementa připravil branku na 4:5.

Domácí velký obrat až ke dvěma bodům nedotáhli. V samostatných nájezdech na rozdíl od Minnesoty jednou neproměnili a prohráli 5:6. Hattrickem a jednou asistencí se blýskl Roope Hintz.

Výsledky NHL:
Dallas - Minnesota 5:6 po sam. nájezdech, Winnipeg - Anaheim 5:2, NY Islanders - Chicago 3:0, Buffalo - San Jose 6:3, Columbus - Detroit 2:4.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme