Keňan Lel vyhrál Londýnský maraton

Keňský vytrvalec Martin Lel vyhrál podruhé v kariéře Londýnský maraton. Mezi ženami doběhla jako první Číňanka Čou Čchun-siou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Lel

Martin Lel | Foto: AFP

Keňan Lel zvítězil časem 2:07:41 hodiny a zopakoval tak předloňský triumf. Jako druhý doběh Abderrahim Gumrí z Maroka a třetí byl další Keňan, Felix Limo.

Velkým překvapením bylo, když jeden z favoritů, Etiopan Haile Gebrselassie, vzdal závod pro vyčerpání jen několik kilometrů před cílem.

Vítězná Číňanka Čou Čchun-siou při svém prvním startu v životě mimo Asii doběhla do cíle v čase 2:20:37, což je podle komentátorů vynikající zpráva také pro pořadatelskou zemi olympijských her v příštím roce. V kategorii vozíčkářů dojel do cíle jako první Brit David Weir.

Dnšní 27. ročník Londýnského maratonu se zúčastnilo na 35.500 běžců. Závod doprovázela výjimečně vysoká teplota až 23 stupňů, nejvyšší od roku 1996. Na trati běžcům pomáhalo přes sto lékařů a 1300 dalších zdravotníků z dobrovolné ambulance svatého Jana.

Milan Kocourek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme