Korejská pohádka skončila v semifinále

Fotbalisté Německa se stali prvními finalisty světového šampionátu. V hlavním městě Korejské republiky - Soulu porazili domácí reprezentaci 1:0 a ukončili tak korejský sen. Jediný gól vstřelil záložník Leverkusenu Michael Ballack v 75. minutě. Němci tak v neděli nastoupí proti úspěšnému z dvojice Brazílie - Turecko, Korejci budou hrát v sobotu o bronz.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

MS ve fotbale 2002

MS ve fotbale 2002

Střelec rozhodujícího gólu Ballack může být spokojený jen napůl. Posunul sice svůj tým do finále, ale dostal druhou žlutou kartu a v nedělním finále si nezahraje. Trenér Korejců Guus Hiddink se musel obejít bez hrdiny osmifinále s Itálií An Čung-hwan. Jeho německý protějšek Rudi Völler postavil čtyřčlennou obranu, ze které jeho tým vycházel. Šancí se v zápase mnoho neurodilo, protože se oba týmy snažily především neudělat chybu. Patnáct minut před koncem poslal Neuville pas na Ballacka, jeho první střelu korejský brankář vyrazil, ale na následnou dorážku už nestačil. Závěrečný tlak domácích už vyrovnání nepřinesl.

I přes porážku aplaudovalo téměř pětašedesát tisíc korejských fanoušků svému týmu, který se poprvé v historii probojoval až do semifinále. Němci si naopak zahrají finále posedmé, třikrát v něm byli úspěšní. Naposledy v roce 1990 v Itálii, kde porazili Argentinu 1:0. Stejným výsledkem skončily všechny tři vyřazovací zápasy na tomto šampionátu. V jeho dosavadním průběhu gólman Oliver Kahn kapituloval jen jednou v utkání s Irskem.

Soupeřem Německa bude vítěz duelu mezi Brazílií a překvapením turnaje - Tureckem. Utkání začíná zítra ve 13:30 v japonské Saitamě.

Výsledek - semifinále:

Německo - Korejská republika 1:0 (0:0)

Branka: 75. Ballack

Rozhodčí: Meier (Švýc.) - Arnault (Fr.), Amler (ČR)

ŽK: Ballack, Neuville - I Min-sung

Diváci: 65.256, hráno v Soulu

Sestavy:

Německo: Kahn - Frings, Linke, Ramelow, Metzelder - Schneider (75. Jeremies), Ballack, Hamann, Bode - Klose (70. Bierhoff), Neuville (88. Asamoah)

Korejská republika: I Un-če - Čche Džin-čchol (56. I Min- sung), Hong Mjong-po (80. Sol Ki-hjon), Kim Te-jong - Song Čong- kuk, Ju Sang-čul, I Čon-su, Pak Či-song, I Jong-pchjo - Čcha Tu- i, Hwang Sun-hong (54. An Čung-hwan)

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme