Hokejisty Lotyšska okradli zloději. Z hotelového pokoje v Ostravě jim zmizely peníze, případ vyšetřuje policie

Hokejisté Lotyšska se na mistrovství světa v Ostravě stali terčem zlodějů. Krádeže se odehrály v hotelu, v němž byli obhájci bronzových medailí během bojů v základní skupině ubytovaní. Informaci potvrdili zástupci organizačního výboru s tím, že jediným postiženým týmem jsou právě Lotyši, kteří ve skupině B obsadili páté místo a do play-off nepostoupili.

Aktualizováno Praha/Ostrava (Aktualizováno: 13:17 24. 5. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Lotyšska se do vyřazovacích bojů nedostali

Hokejisté Lotyšska se do vyřazovacích bojů nedostali | Foto: David W Cerny | Zdroj: Reuters

„Těžko se hledají slova na vysvětlení poté, co jsme více než dva roky s celým organizačním týmem připravovali šampionát do nejmenších detailů a proklamovali, že zajištění bezpečnosti je naší prioritou,“ uvedla v prohlášení zástupkyně prezidenta organizačního výboru MS v Ostravě Irena Šašková.

„Na hotelu byly poškozeny tři pokoje. Z jednoho zmizelo dvacet eur, z dalšího 50 eur a z dalšího nabíječky,“ specifikovala škody Šašková. Pořadatelé se lotyšskému týmu za incident omluvili a spolupracují s policií, která případ vyšetřuje.

Celková škoda

Mluvčí moravskoslezské policie Pavla Jiroušková ČTK řekla, že zloději způsobili okradeným škodu okolo 16.000 korun. „Prozatím neznámý pachatel bez užití násilí vnikl v průběhu dne 21. května do tří pokojů, ze kterých odcizil finanční hotovost a nabíječku, vše v celkové výši 16.000 korun,„ řekla.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme