Volejbalisté podlehli v olympijské kvalifikaci Německu a definitivně ztratili šanci na postup

Čeští volejbalisté v olympijské kvalifikaci prohráli 0:3 na sety s dosud neporaženým Německem a definitivně ztratili šanci na postup. V tabulce skupiny A v Riu de Janeiro jsou se čtyřmi body šestí a od druhého místa znamenajícího postup je před posledními dvěma koly dělí nedostižných osm bodů. Svěřenci Jiřího Nováka v zápase s Německem doplatili na nestabilní servis, celkem zkazili 18 podání.

Rio de Janeiro Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Hadrava

Jan Hadrava | Zdroj: Profimedia

Od začátku nastoupila obměněná sestava s Martinem Lickem na smeči a bez kapitána Adama Zajíčka na bloku.

Volejbalisté se po třech porážkách dočkali vítězství, v olympijské kvalifikaci přehráli Írán

Číst článek

Němci se okamžitě dostali do vedení a vypracovali si až pětibodový náskok. O ten sice v závěru přišli, když se Češi úspěšnou pasáží dotáhli ze skóre 15:20 na srovnaný stav 21:21, ale v koncovce byli úspěšnější a vyhráli 25:23.

Další dvě sady už byly jednoznačnější. Němečtí volejbalisté je získali 25:28 a 25:17, znovu neztratili ani bod a po pěti kolech jsou v čele skupiny A.

Naopak čeští volejbalisté, z nichž byl dnes s jedenácti body nejproduktivnější univerzál Jan Hadrava, přišli i o teoretickou naději na postup.

Nenavázali na povedenější vystoupení z některých předchozích utkání. „Bohužel jsme dneska upustili od hry, kterou je na tomto levelu třeba hrát. Bylo tam strašné množství chyb, ujely nám začátky setů a ve skóre jsme byli pořád pozadu. Musíme se vrátit k tomu, co je na této úrovni třeba hrát. Zítra je nový den a zítřejší zápas musíme urvat pro sebe,“ řekl v tiskové zprávě k pátečnímu duelu trenér Novák.

Jeho názor sdílel i blokař Špulák. „Podle mě to byl z naší strany nepovedený výkon. Udělali jsme strašně moc chyb na servisu. Víc než 15 za tři sety je hodně. A obecně nás měli Němci dobře načtené, hráli bezchybně a my jsme v podstatě soupeři nekonkurovali v ničem. Byl to těžký zápas, ale myslím si, že umíme hrát daleko líp, než jsme dnes předvedli,“ uvedl.

Další zápas čeká české volejbalisty v sobotu od 22.00 SELČ proti Ukrajině.

Olympijská kvalifikace volejbalistů:

Německo - Česko 3:0 (23, 18, 17)

Rozhodčí: Macias (Mex.). Čas: 77 min. Diváci: 490.

Sestava a body Česka: Licek 5, Špulák 4, Hadrava 11, Vašina 7, Polák 4, Janouch, libero Pfeffer - Šotola 6, Srb 1, Trojanowicz 1, Svoboda. Trenér: Novák.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme