Miroslav Jansta po 22 letech končí v čele basketbalového Nymburka. Počítá i s prodejem klubu

Při úterním finálovém zápase Nymburku proti Děčínu oznámil předseda České basketbalové federace a České unie sportu Miroslav Jansta svůj odchod z vedení basketbalového Nymburka. V příštích měsících počítá i s prodejem klubu

Nymburk Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Předseda České unie sportu Miroslav Jansta

Předseda České unie sportu Miroslav Jansta | Zdroj: ČTK

"Už dva roky jsem zvažoval, že skončím jako prezident klubu a vlastník, a dnes je to moje poslední finále v roli prezidenta. A v příštích měsících dojde i ke změně vlastníka," řekl Jansta v rozhovoru pro Českou televizi.

"Oznámil jsem to už na ČBF i FIBA. Pro basketbal v Nymburce jsem udělal maximum a víc bych nepřinesl, protože na to nemám moc času," dodal.

"Teď začnu jednání o svém nástupci. Do začátku sezony bude jasné, kdo bude prezident a vlastník. Také chci fanoušky uklidnit, že příští sezona je zajištěna na velmi dobré úrovni," prohlásil Jansta.

Pětapadesátiletý právník a jeden z nejmocnějších sportovních funkcionářů v Česku se vedení klubu ujal v roce 1995 spolu s bratrem, o pět let později jej dovedli do nejvyšší soutěže.

V sezoně 2003/04 slavil Nymburk premiérový titul a od té doby ho nikdo z trůnu nesesadil. Klub byl úspěšný také v evropských pohárech a měl i blízko k postupu do prestižní Evropské ligy.

ČTK, bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme