Oakland a Pittsburgh vítaly vítěze NBA a NHL. Dorazilo víc fanoušků, než mají města obyvatel

V posledních dnech skončily ve Spojených státech jak basketbalová NBA, tak hokejová NHL. Své hrdiny vítali fanoušci na východě i západě USA, do Oaklandu přijeli za Warriors příznivci z celé Kalifornie, v Pittsburghu zase oslavovali úspěch pensylvánského klubu.

Pittsburgh, Oakland/USA Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pittsburgh má oficiálně jen něco přes 300 tisíc obyvatel, při vítání vítězných hokejistů Penguins ale město praskalo ve švech, podle úřadů dorazilo na Crosbyho a spol. až 650 tisíc příznivců Tučňáků.

„Zažili jsme to už loni, teď si to tady můžeme vychutnávat znovu. Je to něco, co se vám vryje hluboko do paměti. Něco, na co nejde zapomenout. Je bláznivé, kolik lidí sem přijde, aby nás alespoň na chvíli viděli," uvedl útočník Patric Hörnqvist.

Ještě před jízdou městem zavítali vítězové nejslavnějšího hokejové trofeje na baseball, kde jim během zápasu Pittsburghu Pirates s Coloradem přály další desetitisíce fanoušků. Sidney Crosby si během oslav zkusil roli nadhazovače.

Podobně nadšeně vítal Oakland basketbalisty Golden State Warriors. Město na pobřeží sanfranciského zálivu má sice oficiálně jen 415 tisíc obyvatel, ale na spanilé jízdě centrem města přihlížel podle místní samosprávy milion lidí z celé Kalifornie.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme