Philadelphia a St. Louis také do play-off

Dohromady už šest týmů má čtrnáct dní před koncem základní části kanadsko-americké NHL jistotu účasti v play-off. Ke dříve známým, tedy Ottawě, New Jersey, Coloradu a Detroitu, dnes v noci přibyla také mužstva Philadelphie a St. Louis.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Flyers sice prohráli na ledě Toronta, ale cestu do vyřazovacích bojů jim otevřelo zaváhání Bostonu s Coloradem. Zato hráči St. Louis si účast ve Stanley Cupu vybojovali svým vlastním úspěchem. K vítězství 5:1 nad Chicagem pomohl nemalou měrou i gólman Roman Turek, který zlikvidoval 22 střel a připsal si dokonce i jednu asistenci. Dařilo se také Martinovi Ručínskému, který zaznamenal branku a asistenci, ale porážce Montrealu s Atlantou nezabránil. Více svému týmu pomohl David Výborný, který třemi body za gól a dvě nahrávky přispěl k vítězství Columbusu nad Calgary 6:4. V souboji Nashvillu s Ottawou se trefilo české duo Havlát, Rachůnek a Senátoři tak zvítězili 4:0.

Výsledky:

Boston-Colorado 2:4, Buffalo-Carolina 3:1, Toronto-Philadelphia 5:3, Montreal-Atlanta 2:3, NY Rangers-Detroit 0:6, Tampa Bay-Washington 2:3, Columbus-Calgary 6:4, St. Louis-Chicago 5:1, Nashville-Ottawa 0:4, Los Angeles-Anaheim 3:3, Phoenix - Edmonton 7:4.

Kanadské bodování:

Joe Sakic / Colorado 108 (46+62), 2. Jaromír Jágr / Pittsburgh 106 (43+63), Pavel Bure / Florida 90 (58+32), 4. Alexej Kovaljov / Pittsburgh 88 (42+46), 5. Peter Forsberg / Colorado 86 (27+59).

Dnešní program:

New Jersey-Pittsburgh, NY Rangers-Boston, Chicago-Calgary, Dallas-St. Louis, Minnesota-Vancouver, Phoenix-NY Islanders.

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme