Souboj fotbalových fanoušků - 5. kolo

Největší pochvalu sklidili od našich reportérů tentokrát fanoušci Ostravy, Mostu, Slavie a výtečnou kulisu mělo i malé pražské derby Bohemians 1905-Viktoria Žižkov. U Baníku to jistě nepřekvapí - stejně jako skutečnost, že právě jeho fanoušci jsou s přehledem v čele naší soutěže. Na Bazalech byla znovu nejvyšší návštěva kola a více než 13 tisíc diváků předvedlo jako nadstavbu k fandění nápaditou choreografii, kterou kazilo jen svazovými normami zakázané používání pyrotechniky. Na to, že museli přes celou republiku a v příznivcích Baníku měli velmi zdatného soupeře, se vytáhli také fanoušci soupeře. Plzeňských sice do Ostravy nepřijelo mnoho, ale díky klubovým vlajkám je nešlo přehlédnout a místy je bylo na Bazalech i slyšet, což je sympatické.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci Bohemians 1905

Fanoušci Bohemians 1905 | Foto: Bohemians 1905

Na stadionu v Mostu podruhé za sebou nezbyla v pokladnách ani jedna neprodaná vstupenka a utkání se Slavií mělo oboustranně dobrou kulisu. Diváci v Českých Budějovicích přišli omrknout, co s týmem dokáže nový kouč František Straka. V Liberci pro změnu nedali fanoušci nijak výrazně najevo rozhořčení z bídných výsledků domácího týmu a snažili se mu pomoct. Snad až na ironické skandování, kterým podotýkali, že druhá liga je taky liga. Ostudou je dvoutisícová návštěva v Kladně a tomu odpovídající kulisa utkání s Jabloncem.

Liberec - Zlín 5:1

I přes nepříznivý vývoj a katastrofální postavení v tabulce dokázalo domácí obecenstvo svůj tým podporovat. I když místy spíše ironicky pokřikem, který hlásal, že druhá liga je taky liga... Hostující fanoušky aby člověk hledal na stadionu U Nisy lupou.

Ostrava - Plzeň 8:5

Více než 13 500 diváků vytvořilo na české poměry velmi dobrou kulisu. Mezi plusy u domácích se dá zařadit nápaditá, pestrá a hlavně početná choreografie, která např. během nástupu obou mužstev na plochu zabrala celou největší tribunu. Mezi minusy patří sice efektní, ale normami ČMFS zakázaná pyroshow. Hosté dorazili v počtu cca 25 lidí, dovezli s sebou vlajky a zvlášť v první půli, i přes obrovský početní nepoměr, je bylo místy slyšet. Sympatické.

Sparta - Olomouc 5:1

Sparťané v ochozech podali průměrný výkon. Své mužstvo dokázali povzbudit, ale nejvíc a nejdéle byli slyšet, když už to nebylo potřeba, tedy po Doškově rozhodujícím gólu. Navíc jich nepřišlo méně než 4 500. Olomoučtí zcela propadli. Přijely jich sice desítky, ale jako by v hledišti vůbec nebyli.

Most - Slavia 7:7

Vyprodaný stadion, i přes řadu sporných výroků zůstala atmosféra v ochozech korektní, což platí o fanoušcích obou týmů, kteří své jedenáctky vytrvale povzbuzovali. Kdyby neměl mostecký stadion ochozy tak daleko od hřiště, byla by kulisa zřejmě ještě lepší.

Kladno - Jablonec 3:2

Domácích přišlo jako obvykle málo. Těm, kteří přišli, slouží ke cti, že se snažili, aby byli slyšet. Jabloneckých byla v jejich sektoru hrstka, ale zřejmě obsadili i další místa v hledišti, protože párkrát se jejich povzbuzování stadionem neslo.

České Budějovice - Mladá Boleslav 6:5

Domácí diváci byli zvědaví, co s týmem provede nový trenér Straka, a tak přišli v poměrně hojném počtu a povzbuzovali kvalitně a slušně. Hostující naplnili jeden autobus a také o sobě dovedli dát vědět, a to bez nepřístojností. Přece jen ale na domácí obecenstvo neměli.

Brno - Teplice odloženo

Bohemians 1905 - Viktoria Žižkov 7:7

Těžký zápas na posuzování. Hostů bylo v jejich sektoru 168, ale to proto, že víc se jich tam zkrátka nevešlo. Dokázali domácí přehlušit, zvláště v prvních 80 minutách, než Bohemians snížili a jejich příznivci se dostali do varu. Fandové Viktorie se prezentovali také vizuálně - transparentem a nafukovacími balonky v klubových barvách. A chovali se během utkání v souladu s normami ČMFS. To se o domácích říci nedá - použili pyrotechniku, skandovali místy i negativisticky s urážkami soupeře, i když jemnými a zařazenými do tradičního pokřiku při doprovázející kop od branky. Navíc se z jednoho místa ozvalo i krátké nesmělé bučení na vyloučeného Moughfireho, francouzského hráče Žižkova tmavé pleti. Jinak ale Klokani fandili usilovně, hlasitě a i ve chvílích, kdy jejich frustrace z toho, že jejich tým více než 400 minut nedal branku, dostupovala vrcholu. Celkově ovšem vynikající atmosféra. Škoda jen, že nebylo vyprodáno.

1. Ostrava 37
2. Bohemians 32
3. Slavia 28
4. Liberec 26
5.-6. Mladá Boleslav a Plzeň 23
7. Teplice 22
8. Most 21
9.-10. Jablonec a Žižkov 20
11.-12. Brno a Sparta 19
13. České Budějovice 18
14. Kladno 17
15. Olomouc 16
16. Zlín 13

Jan Kaliba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme