Sparta neprohrála v Olomouci už osm let

Fotbalisté Sparty potvrdili, že se jim v Olomouci daří. Ve 25. kole Gambrinus ligy zvítězili nad domácí Sigmou 2:1 a na Hané neprohráli už osm let. Sigma vedla gólem Chmelíčka, za hosty otočili skóre po hodině hry během deseti minut Loučka a Lustrinelli.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gambrinus liga

Gambrinus liga

Sparta nastoupila po čase znovu s Lustrinellim a švýcarský útočník hrál poprvé po boku Doška. Přesto ze sparťanské hry nečišela žádná ofenzivní lehkost; hosté sice drželi míč častěji na svých kopačkách, ale v prvním poločase se ani jednou netrefili mezi tyče olomoucké branky.

Potrestaného Kadlece na levé straně obrany nahradil Loučka, ale příliš jistě si nepočínal a Olomoučtí si tak brzy našli prostor, kudy proniknout do sparťanské defenzivy. Největší šance Hanáků však přišla přes Řepku, kterého obešel Michal Hubník, ale jeho ránu stačil Blažek zneškodnit. Hosté se o možnosti připravovali nedostatečně připraveným protiútokem a ofsajdovým postavením, do něhož je často vystavovala bezchybná olomoucká obrana. A tak do kabiny odcházeli o přestávce spokojenější domácí fotbalisté, kteří se čtyři minuty před pauzou ujali vedení po Chmelíčkově dorážce. Střelec před brankou usměrnil hlavou do sítě centr Michala Hubníka, jenž přešel znovu přes Loučku.

Sparta i po přestávce působila nekompaktně. Středovou řadu neměl kdo režírovat i proto, že Kóňa nedokázal nahradit Šimáka, který podle trenérů dostal šanci na odpočinek. Až po hodině hry se hra hostů začala zvedat a velký podíl na tom měl nejen právě střídající Šimák, ale především Loučka, který dokonale nahradil několik zaváhání z prvního poločasu. V 60. minutě nejprve vyzval ideální přihrávkou ke koncovce Lustrinelliho, který ale svůj pokus z voleje mezi tyče nenasměroval. A tak se Loučka o dvě minuty později rozhodl vzít zodpovědnost na svá bedra a přesnou ranou z 25 metrů nekompromisně vyrovnal. Spartu branka posadila do sedla, v ofenzivě si počínala stále jistěji. V 72. minutě poslal Šimák do pokutového území Kisela a jeho přihrávku před prázdnou branku proměnil Švýcar Lustrinelli ve vítězný gól Sparty.

Domácí se pak snažili střídáním i změnou rozestavení znovu zvrátit vývoj utkání, ale sparťané si už dávali pozor, aby o cenné body nepřišli a znovu se v tabulce o něco přiblížili příčkám znamenajícím postup do evropských pohárů. K dvěma brankám jim stačily dva střelecké pokusy mezi tyče.

Sigma Olomouc - Sparta Praha 1:2 (1:0)

Branky: 41. Chmelíček - 62. Loučka, 72. Lustrinelli
Rozhodčí: Jech - Filgas, Ondo. ŽK: Hudec - Sivok, Špiláček
Diváci: 7037

Olomouc: Lovásik - König (78. Krajčovič), Horáček, Hudec, R. Hubník - M. Hubník (68. Šultés), Kovář, Špiláček, Randa - Chmelíček (78. Kaščák), Babnič. Trenér: Uličný

Sparta: Blažek - Zabavník, Drobný, Řepka, Loučka - Kóňa (60. Šimák), Sivok, Kisel - Lustrinelli (90. Matušovič), Došek, Pospěch (80. Slepička). Trenér: Griga

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme