Sparta se trápí dál, prohrála v Jablonci

Fotbalisté Sparty dál pokračují ve špatných výkonech. V Jablonci předvedli bezkrevný výkon plný nepřesností a po zásluze odjeli bez bodu. Domácí naopak v první půli hýřili aktivitou a ve druhé si vedení v klidu pohlídali.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

FK Jablonec

FK Jablonec | Foto: FK Jablonec

Baumit Jablonec - Sparta Praha 1:0 (1:0)

Jablonec nastoupil do utkání v obvyklé sestavě, zato Sparta prošla výraznějšími změnami. Po výpadku na Bohemians Praha stáhl trenér Josef Chovanec mladé hráče Kúdelu, Kroba a Zemana a dal šanci dalším členům širšího kádru. Po dlouhé době dostal novou šanci kritizovaný Kučera, na levý kraj zálohy se po zranění vrátil Matušovič a důvěru v obraně dostal i Slovák Had.

Rošády se sestavou ale letenským nepomohly. Jejich hra byla rozháraná a na hráčích bylo vidět, že si nevěří. Kombinace jim vázla a k individuálním akcím nikdo nenašel odvahu. Sparťané se rychle zbavovali míče, což hnalo vodu na mlýn domácímu Jablonci.

Severočeši vstoupili do utkání aktivněji a Spartu zatlačili. Především v prvním poločase byla z jejich strany vidět velká chuť do hry a nasazení. Svého soupeře výrazně přestříleli a dostali se i do několika gólových šancí. Michálek dvakrát pálil nad a tutovku Klapky reflexivně chytil Blažek. Domácí se dočkali v závěru poločasu, kdy se po zmatcích ve sparťanské obraně dostal míč k volnému Michálkovi, který nezištnou přihrávkou daroval gól do prázdné branky Lafatovi.

Po změně stran vystřídal Holenda nevýrazného Matušoviče a na hrotu doplnil dosud osamoceného Slepičku. Změnu obrazu hry to ale dlouho nepřineslo. Domácí v klidu bránili svůj náskok a Sparťané si nedokázali v kombinaci vyhovět. Dlouho se hrál bojovný fotbal plný nepřesností a ostrých střetů. Na těžkém terénu domácím pomalu docházely síly a vidina další blamáže jako by začala Spartu probouzet. Hosté ale dokázali vytěžit jen tři šance Holendy, který je všechny vyloženě zahodil. V té největší, kdy postupoval sám na bránu, ho vychytal brankář Špit.

Jablonec tak po bojovném výkonu zaslouženě porazil pražskou Spartu 1:0 a dotáhl se na ni na rozdíl dvou bodů.

výsledky 15. kola:

Žižkov - Příbram 2:0, Kladno - Plzeň 1:0, Brno - Zlín 3:0, Č. Budějovice - Liberec 2:0, M. Boleslav - Bohemians 1:0, Olomouc - Ostrava 2:1, Slavia - Teplice 3:1, Jablonec - Sparta 1:0

Martin Hlucháň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme