Sprinty ovládli Norové, Bauer s Jakšem na sedmí

V obou sprinterských závodech dvojic Světového poháru v běhu na lyžích v Liberci se z vítězství radovali závodníci z Norska. V mužích zvítězili Marti Johnsrud Sundby se Simenem Östensenem, mezi ženami triumfovala dvojice Marit Björgenová, Astrid Jacobsenová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští lyžaři měli ve finále dvojnásobné zastoupení, Lukáš Bauer s Martinem Jakšem dojeli na sedmém místě a o příčku za nimi skončili Martin Koukal s Alešem Razýmem.

Ve finále na 6x1,4 km klasickou technikou se drželi Bauer s Jakšem do poloviny závodu na dohled špičce, ale při čtvrté předávce se po kolizi se soupeřem zlomila Jakšovi hůlka a hodně ztratil. "Naším cílem bylo dostat se do finále, takže už s tím jsme byli spokojeni," řekl v cíli po doběhu Jakš. "Finále bylo rozjeté také dobře, škoda té hůlky. Já musel za Ročevem trošku zpomalit a někdo mi ji zezadu ukopl." Druhý český pár Koukal, Razým ztrácel už polovině závodu a nakonec dojel na osmém místě. Dušan Kožíšek s Petrem Novákem vypadli už v semifinále. Ve strhujícím závěru přespurtoval Östensen Fina Nousiainena, který tak s Jauhojärvim skončil druhý. Triumf Norů podtrhli třetím místem Dahl s Rönningem.

Ženské finále se obešlo bez naší účasti. Eliška Hájková a Iva Janečková ze semifinále nepostoupily, Eva Skalníková a Helena Erbenová do něj kvůli zdravotním problémům Erbenové ani nenastoupily. I v tomto závodě zvítězilo Norsko před Finskem. Björgenová s Jacobsenovou však o svém prvenství rozhodli o něco dříve a vyhráli s převahou více než jedenácti sekund před Saarinenovou a Muranenovou. Třetí doběhli Rusky. Astrid Jacobsenové tak vyšel víkend ve Vesci náramně, neboť po včerejší výhře se radovala i dnes.

Výsledky:

Muži: 1. Sundby, Östensen (Nor.) 21:50,4, 2. Jauhojärvi, Nousiainen (Fin.) -0,4, 3. Dahl, Rönning (Nor.) -5,5, 4. Parfenov, Ročev (Rus.) -14,6, 5. Richardsson, Jönsson (Švéd.) -21,3, 6. Děvjatjarov, Krijukov (Rus.) -24,9, 7. Bauer, Jakš -28,5, 8. Koukal, Razým (všichni ČR) -1:08,2.

Ženy: 1. Björgenová, Jacobsenová (Nor.) 16:13,6, 2. Saarinenová, Muranenová (Fin.) -11,3, 3. Šapovalovová, Matvejevová (Rus.) -23,5, 4. Kallaová, Ingemarsdotterová (Švéd.) -36,0, 5. Korostělevová, Ročevová (Rus.) -44,4, 6. Gjömleová, Gjeitnesová (Nor.) -48,6.

Michal Ebr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme