Stejně jako loni rozhodl Burger

Čeští hokejisté vstoupili do nové sezony stejně jako před rokem a na turnaji Česká pojišťovna cup v Liberci pokořili Finsko 2:1 po samostatných nájezdech. V nich rozhodl opět vítkovický útočník Jiří Burger.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

radost českých hokejistů

radost českých hokejistů | Zdroj: ČTK

První třetina patřila Hadamczikovým svěřencům, po Viitanenově vyloučení se dostali do tlaku. Nejdříve se po Marhově přihrávce ocitl v šanci debutant Ivan Rachůnek, neprosadil se ani Irgl a Sivkovu skákavou nabídku nezužitkoval Žižka. V 17. minutě už zvedal Sivek ruce radostně nad hlavu, ale puk do branky nedostal. Další příležitost měl obránce Kutlák, Wallinheimo si však připsal další ze svých čtrnácti úspěšných zákroků v úvodní části.

Ve druhém dějství měl naopak navrch Westerlundův výběr, Hnilička ale čelil hrozbě soupeře úspěšně. Nepřekonal ho Nurmi ani po sólu Kontiola. Češi odpověděli Sivkovou tečí Hlinkovy střely a rovněž tečovaným Hubáčkovým pokusem. Změnu stavu nepřinesly ani další početní výhody na obou stranách, v závěru třetiny byl při sólovém nájezdu nepřesný Viitaluoma.

Do třetího dějství vstoupil aktivněji český tým, ale střely Petra Sýkory a Zíba kryl finský gólman a v 46. minutě zastavila puk po spolupráci Irgla s Hubáčkem tyč. Vzápětí český tým nevyužil přesilovou hru, zatímco při Ševcově trestu už Aalto v 51. minutě otevřel skóre. Za 37 sekund se ale radovali domácí fanoušci, protože Marek po závaru před brankovištěm vyrovnal.

V nastavení měl největší šanci Irgl, Wallinheimo však jeho střelu vytěsnil vyrážečkou. Na nájezdy se postavil jako první specialista Burger a jako jediný uspěl. Hnilička chytil pokusy Kontioly, Pesonena i Kivenmäkiho, na Wallenheima už nevyzráli Sýkora a Hlinka.

Výsledek: České republika - Finsko 2:1 po sam. nájezdech (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávka: 52. Marek, rozhodující sam. nájezd Burger - 51. Aalto (Pesonen). Rozhodčí: Poljakov (Rus.) - Gebauer, Lederer (oba ČR). Vyloučení: 6:5. Využití: 0:1. Diváci: 3296.

Česká republika: Hnilička - Zíb, Blaťák, Ševc, Žižka, Kutlák, Hamr - P. Sýkora, Marek, Chabada - Sivek, J. Hlinka, Rolinek - Irgl, Burger, Hubáček - Hořava, Marha, I. Rachůnek. Trenéři: Alois Hadamczik a Pavel Marek.

Finsko: Wallinheimo - Laamanen, Mikkola, Aalto, Viitanen, Laatikainen, Lepistö, Helenius, Salmela - Pesonen, Kontiola, Nurmi - Rita, Leino, Aaltonen - Uhlbäck, Viitaluoma, Kivenmäki - Haataja, Saarenheimo, Valtonen. Trenéři: Erkka Westerlund, Hannu Virta a Risto Dufva.

Filip Šedivý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme