Strýcová i Vondroušová vyprovodily soupeřky kanárem, postupuje i Berdych

Tenistka Barbora Strýcová zvládla poprvé na French Open dvakrát po sobě první kolo. Turnajová dvacítka dnes porazila na pařížské antuce Alison Riskeovou z USA 6:3 a 6:0. Ve druhém kole narazí na domácí Alizé Cornetovou. Kanára soupeřce nadělila i Markéta Vondroušová. Tomáš Berdych ve čtyřech setech vyřadil Němce Struffa.

Tento článek je více než rok starý.

Paříž (Aktualizováno: 20:07 30. 5. 2017) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenistka Barbora Strýcová

Česká tenistka Barbora Strýcová | Zdroj: ČTK

S 43. hráčkou světa má Strýcová nepříznivou bilanci 2:5. Po pěti porážkách v řadě poslední dva vzájemné zápasy vyhrála, včetně loňského utkání ve finále Fed Cupu.

Duel s Riskeovou zlomila Strýcová ve svůj prospěch v šesté hře úvodní sady. Svěřenkyně kouče Tomáše Krupy využila svůj první brejkbol v utkání a vzala Američance servis.

Výhodu potvrdila a od stavu 5:3 získala precizní a pestrou hrou sedm her v řadě. Po hodině a 21 minutách využila třetí mečbol přímým bodem z podání.

Strýcová prošla do 2. kola French Open jen při své premiéře v roce 2004, pak prohrála osmkrát v 1. kole. Znovu uspěla až loni, kdy došla do 3. kola.

Svůj první grandslamový zápas suverénně zvládla Markéta Vondroušová. Její soupeřkou byla domácí držitelka divoké karty Amandine Hesseová a zápas trval necelou hodinu. 

17letá fedcupová reprezentantka na kurtu jasně dominovala a Francouzce dovolila jedinou hru, když jí v prvním setu dovolila snížit na 5:1, ve druhém dějství už byla Vondroušová bezchyná a vyprovodila Hesseovou 6:1 a 6:0. Naopak vypadla Kristýna Plíšková, která ve třech setech nestačila na další domácí hráčku Chloe Paquetovou.

Loňský čtvrtfinalista Berdych přijel do Paříže povzbuzený finálovou účastí v Lyonu a skvěle rozjel i souboj se Struffem (47. hráčem žebříčku ATP). Diktoval tempo hry a první i druhý set získal shodně 6:1. Navíc po brejku vedl ve třetím setu už 3:1.

Nic nenasvědčovalo komplikacím. Berdych ale přišel o servis a v koncovce znovu po obranném lobu soupeře, čímž ztratil i třetí set. Ve čtvrté sadě nejdříve Berdych neudržel brejk, ale ten z páté hry mu už stačil. Berdych trefil 27 vítězných míčů. Udělal 28 nevynucených chyb, zatímco Němec jich předvedl 58.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme