Vítkovice vedou v semifinále extraligy nad Hamé Zlín 1:0

Hokejisté Zlína prohráli v prvním semifinálovém utkání play off extraligy Vítkovicemi 2:3 po samostatných nájezdech. Série hraná na čtyři vítězství bude pokračovat v pondělí v 17:00 opět na stadionu Luďka Čajky ve Zlíně.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

HC Vítkovice

HC Vítkovice | Foto: Jan Rosenauer

Hokejisté Vítkovic vstupovali do play off až ze sedmého místa a úvodní zápasy sérií hrají na kluzištích soupeřů. Zatím jim to ale moc nevadí. Ve čtvrtfinále vyhráli první zápas na ledě pražské Sparty, v semifinále urvali cenné vítězství ve Zlíně. Zatímco v holešovické T-Mobile Areně ale vyhráli jednoznačně, na mistrovském Stadionu Luďka Čajky se z vítězství radovali až po samostatných nájezdech.

Prodloužení zápasu v nastaveném čase si přitom vybojovali až 28 vteřin před koncem normální hrací doby. Střela kapitána Pavla Kubiny ukončila závěrečný nápor hostů. Ještě několik vteřin předtím ale mohlo být vše jinak. Zlínští totiž měli ve chvíli, kdy hosté hráli bez brankáře, několik šancí přidat třetí gól. Jeden z klíčovým zákroků si připsal i Kubina, jenž zablokoval domácího Jaroslava Balaštíka. Velkou zásluhou na vítkovické výhře měl brankář Marek Pinc, který tak ideálně oslavil své dnešní 26. narozeniny. Přitom poprvé kapituloval hned v první minutě. Svůj tým poté podržel hlavně při samostatných nájezdech, které o výsledku utkání rozhodly. Zlínskému brankáři Igoru Murínovi tak oplatil porážku ze vzájemného souboje z letošního Utkání hvězd extraligy v Ostravě. O rozhodující gól se postaral Zbyněk Irgl, na jehož povedenou kličku Murín nestihl zareagovat.

Výsledek:

Hamé Zlín - Vítkovice 2:3 po samost. nájezdech (1:1, 1:0, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 1. Barinka (R. Hamrlík, M. Čech), 28. Veselý (M. Hamrlík, Balaštík) - 16. Burger (Hudec, I. Padělek), 60. Kubina (R. Procházka, Hubáček), rozhodující nájezd Irgl. Rozhodčí: Šindler, Rejthar - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:0. Diváci: 6800 (vyprodáno). Stav série: 0:1.

Sestavy: Zlín: Murín - M. Hamrlík, Blaťák, Tesařík, R. Hamrlík, Nosek, Zubíček, Vosátko, Galvas - Balaštík, Čajánek, Veselý - Barinka, M. Čech, M. Erat - Mokrejš, Kristek, Záhorovský - Okál, Jenáček, Kováčik. Trenéři: Bokroš a Stuchlík; Vítkovice: Pinc - Kubina, Philipp, Seman, Malík, Hudec Černošek - M. Tomášek, J. Štefanka, Varaďa - Irgl, Šimíček, Hubáček - I. Padělek, Burger, Turek - Peterek, R. Procházka, Krenželok. Trenéři: Vůjtek st. a Holaň.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme