Vokoun je v pořádku a může chytat

Brankář české hokejové reprezentace a Nashvillu Tomáš Vokoun může pokračovat ve své kariéře. Třicetiletý mistr světa z Vídně, který měl problémy s ucpanými cévami v oblasti pánve, dostal od lékařů povolení chytat. Vyšetření na klinice Mayo v Rochesteru ukázalo, že by sraženiny měly být důsledkem Vokounova zranění při úrazu v ranném dětství.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Vokoun

Tomáš Vokoun | Foto: NHL.com

"Tomášův stav se stabilizoval a byl pravděpodobně výsledkem nehody v dětství. Budeme nadále jeho stav monitorovat, ale nebude muset podstupovat dosavadní léčebnou proceduru. Nemusí už podstupovat ředění krve a může se plně vrátit k tréninku," řekl v oficiálním prohlášení generální manažer Nashvillu David Poile.

Vokoun musel předčasně ukončit uplynulou sezonu začátkem dubna, když mu lékaři zjistili vzácné onemocnění krve. Jakákoli srážka či náraz pro něj mohly mít fatální následky. Vokoun byl hospitalizován a podstupoval ředění krve. V polovině července tuto léčbu vysadil, aby lékaři zjistili, zda je největší sraženina stejně velká jako v dubnu. To by znamenalo, že jde zřejmě o následek toho, že se Vokoun v deseti měsících opařil vodou a poškodil si některé žíly.

Po pozitivní zprávě by měl brankář chodit zhruba každé tři měsíce na magnetickou rezonanci. V polovině září se má zapojit do tréninkového kempu Predators.

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme