‚Famózní začátek.‘ Samková ale nemyslí, že vítězství v Číně musí být před olympiádou nutně výhodou

První závod nové sezony, první vítězství. Snowboardcrossařka Eva Samková nemohla mít lepší start do Světového poháru. Na budoucí olympijské sjezdovce v Číně vyhrála a hlasitým výkřikem v cíli oslavila osmnáctý triumf v seriálu ve své kariéře.

Secret Garden (Čína) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká snowboardcrossařka Eva Samková

Česká snowboardcrossařka Eva Samková | Foto: Tingshu Wang | Zdroj: Reuters

Eva Samková po dojezdu neskrývala radost, cílem v čínském Secret Garden dokonce projížděla s rukama nad hlavou. Mohla si to dovolit, náskok měla velký. Poslední jízdu ale na rozdíl od čtvrt a semifinále nevyhrála stylem start-cíl. 

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si ohlasy snowboardcrossařky Evy Samkové po výhře na Světovém poháru v Číně

„Ve finále jsem lehce zavrávorala na startu, ale naštěstí se to povedlo srovnat. Snažila jsem se dupat co nejvíce, aby mě nepředjely, ale zavěsily se a Britka mě pak předjela. Já jsem se tam hned snažila narvat zpátky, to byla jediná cesta a jsem ráda, že jsem to nevysrabila,“ řekla česká snowboardistka Radiožurnálu.

I díky tomu mohla mohla Samková v cíli prudce zabrzdit, lehnout si na záda a potom válet sudy přes nafukovací žíněnku a sdílet radost spolu se svým týmem. Podle trenéra Marka Jelínka Eva Samková vyhrála v Číně zaslouženě. 

„Hezké taktické ježdění, fajn technické ježdění. V každé jízdě nějaká malá chybička na startu, ale stejně vždy ve startovní sekci zvítězila. Jsme ready! Před námi je příští týden další Světový pohár, potom hned další závod v Cervinii, na začátku roku Rusko, do olympijských her toho je spoustu. Evka se může v pár věcech ještě zlepšit, ale strašně se na sezonu těším, protože začátek byl famózní,“ pochvaloval si Jelínek.

Snowboardistka Samková suverénně vyhrála závod na olympijské trati a slaví povedený vstup do sezony

Číst článek

Snowboardcrossařky měly narozdíl třeba od biatlonistů možnost si v Číně zazávodit na sjezdovce, na které se v únoru pojede olympijský závod. Samková ale teď nedokáže říct, jestli je aktuální vítězství v Číně výhoda nebo nevýhoda.

„I kdyby ta trať byla úplně jiná, což se tady také proslýchá, tak tlak může být dost podobný. Když bude podobná, možná to bude i trochu nevýhoda, člověk by musel více taktizovat, ale uvidíme v únoru. Ten tlak už je i tak velký, bude záležet jak se s tím popasuji. Tohle je pro mě hodně dobrý výsledek a hlavně dobrá ukázka toho, že jsem se zvládla dobře připravit i fyzicky,“ říká Samková.

Další zastávkou Světového poháru snowboardcrossu byl měl být 9. až 11. prosince rakouský Montafon.

Kovaříková Barbora Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme