Slovenští hokejisté potřebují s Českem nutně bodovat, jinak budou v nesnázích

Česká republika šest, Slovensko nula. Ne, to není tip, jak dopadne dnešní souboj hokejových reprezentací na světovém šampionátu. Takový je zatím počet osmifinálových bodů obou celků. Už z toho je patrné, jak moc by se našim soupeřům nějaký ten bodík z večerního souboje hodil.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští hokejisté slaví gól proti Finsku na MS

Čeští hokejisté slaví gól proti Finsku na MS | Zdroj: ČTK

Na slovenských hokejistech je vidět před utkáním nervozita. Moc dobře vědí, že na turnaji zatím nepodávají před domácím publikem ideální výkony. Navíc si uvědomují, že český celek má obrovskou sílu, kterou ukázal už v duelu s Finskem

„Výborný zápas, Češi zase předvedli, v čem jsou dobří – Fini hráli, oni dávali góly. Oba dva týmy velmi kvalitní, velmi pěkný zápas, máme se na co těšit. Je to hra nervů. Musíme hrát zodpovědně, musíme si pomáhat – pět dopředu, pět dozadu. Nechceme hrát nějak otevřeně,“ prohlásil obránce Lubomír Višňovský, jedna z hvězd výběru trenéra Hanlona.

Přehrát

00:00 / 00:00

Slovenští hokejisté potřebují s Českem nutně bodovat

On i řada dalších domácích hokejistů se s českými hráči zná ze svého působení v NHL. Mezi hráči obou výběrů najdeme i velké kamarády. To vše ale bude dnes večer odstaveno na druhou kolej.

„Samozřejmě víme, že ke Slovákům máme hodně blízko, byli jsme jedna země. Známe se dobře, spoustu hráčů jsem trénoval, spoustu znám. Beru Slováky, navíc protože jsem Moravák, jako velké přátele. Ale bohužel v tom boji budou moji nepřátelé a my zase jejich,“ konstatoval český trenér Alois Hadamczik a slovenští novináři jen kývali souhlasně hlavou.

Už dva dny diskutují a tom, jak nám českým kolegům závidí, že se můžeme na každém šampionátu soustředit pouze na mnohdy skvělé výkony reprezentantů, zatímco oni deset let počítají, koho je nutné porazit, aby slovenský celek dál pokračoval v turnaji.

Kalkulují i nyní a se svými výpočty pak seznamují i české hráče. „Na rovinu, potřebujeme trošku, aby jste nám pomohli, my ty body velmi potřebujeme,“ prosil jeden ze slovenských novinářů Patrika Eliáše. A ten mu odpověděl velmi stručně. „Hodně štěstí!“

Jaká bude odpověď českých hráčů na ledě se dozvíte na Radiožurnálu. Osmifinálový duel českých a slovenských hokejistů, který začne ve 20 hodin a 15 minut , totiž vysílá celý v přímé reportáži.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme