Petra Kvitová se v roli favoritky v Katovicích zatím komfortně necítí

Ještě před pár dny nemohla kvůli nemoci pořádně trénovat, ale teď se už pomalu dostává do své bývalé formy. České tenistce Petře Kvitové pomáhá při návratu turnaj v polských Katovicích, na kterém je nejvýše nasazenou hráčkou a zatím čtvrtfinalistkou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová v Katowicích

Petra Kvitová v Katowicích | Foto: Jaroslav Plašil | Zdroj: Český rozhlas

Paní Magdalena by ráda viděla Petru Kvitovou jako vítězku celého turnaje v Katovicích a české tenistce by se pochopitelně taková role také líbila. Na turnaji je nejvýše nasazenou hráčkou a hlavní hvězdou, ale také platí, že se Petra Kvitová v této pozici necítí moc komfortně.

Jednak byla ještě nedávno nemocná a také s antukou si ještě tolik nerozumí.

„Asi není úplně jednoduché být na takovém turnaji jako první hráčka a velká favoritka v každém zápase. Tlak tam je a není úplně jednoduché se s tím vypořádat, i když se snažím to brát jako přípravu na Fed Cup. Po té nemoci jsem hrála zhruba hodinu denně a vlastně bez pohybu. Musím říct, že ten pohyb na antuce je asi teď momentálně to nejhorší, co je a není úplně ta pevná půda pod nohama.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Na turnaji v Katowicích si povídal s Petrou Kvitovou Jaroslav Plašil

Petra Kvitová na turnaj výjimečně vyrazila bez svého herního kouče David Kotyzy. V Katovicích jí teď pomáhá sportovní psycholog Michal Šafář, což se vzhledem k dlouhodobé spolupráci může hodit.

„Tak aby opravdu viděl, byl sice na Fed Cupu, zápas mě viděl hrát, ale Fed Cup je něco jiného než turnaj a tady je spousta povinností, takže on se to snaží všechno vstřebávat. Je to trochu něco jiného a pracujeme i na té hlavě během zápasu."

Ale rady trenéra Davidy Kotyzy by se jí teď občas také hodily, to Petra Kvitová přiznává. Nezačíná sice úplně od nuly, ale skoro od začátku, protože s přechodem na antukový povrch vždycky bojuje o něco víc, než když jde hrát poprvé na betonový nebo travnatý kurt.

Petra Kvitová v Katowicích | Foto: Jaroslav Plašil

„Někdy bych ho i přivítala. Teď momentálně ta antuka po té nemoci - přeci jen to není úplně tak, jak bych si to představovala, ale musím říct, že funguje výborně na mailu. Spíš je to tím, že je to první turnaj na antuce. Jinak nechci říct, že jsem ráda, ale někdy je to přínos, když jedu sama. Včerejší zápas byl na internetu, tak mi psal, že u toho posnídal, že to nebylo zase tak hrozné, tak alespoň něco,“ usmívá se Petra Kvitová.

Té vylepšují náladu i výhry na turnaji v Katovicích a s tím související další zápasová praxe, kterou teď před fedcupovým semifinále v Itálii nejvíce vítá.

„Vždycky si na to musím na začátku té antukové sezony zvyknout a trochu tomu přijít na chuť. Takže mně to vždycky chvilku trvá, a proto sem ráda za každý zápas.“

Jaroslav Plašil, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme