Za túry ve Vysokých Tatrách se bude brzy platit

Za túry ve Vysokých Tatrách na Slovensku se bude možná už letos platit. Uvádí to slovenský deník Pravda. Vstupné do hor navrhuje ministerstvo životního prostředí, které potřebuje peníze na vyplácení náhrad majitelům pozemků. Úřad chce zároveň podstatně víc otevřít Vysoké Tatry turistům.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vysoké Tatry

Vysoké Tatry | Foto: Jan Rosenauer

Téměř polovina pozemků v Tatranském národním parku patří soukromníkům, ti však nemohou svůj majetek užívat, a proto pravidelně žádají o kompenzace. Ministerstvo životního prostředí je nemá z čeho vyplácet a příjem z turistiky by mohl děravou kapsu zalepit.

Úřad chce zároveň zrušit sezónní uzávěr turistických stezek a hory otevřít více pro cyklisty, pěší a horolezce. Snahou ministerstva je vytvořit podmínky pro nové rozdělení chráněných zón, aby se mohlo v národním parku více stavět.

Martin Hromádka, Ľubomír Smatana Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme