British Airways zavádějí nové poplatky za zavazadla

Britské aerolinie ode dneška zavádějí nový režim omezující počet zavazadel, která smějí cestující ekonomické třídy bezplatně podat do odbavovacího prostoru. Maximální váha prvního zavazadla je stanovena na třiadvacet kilogramů, dodatečná zavazadla podléhají cenovým přirážkám.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

letadlo

letadlo | Foto: Marián Vojtek

Cestující společnosti British Airways smějí podat do odbavovacího prostoru bezplatně jediné zavazadlo o maximální váze 23 kilogramů. Za dodatečné zavazadlo se účtuje jedním směrem 120 liber na zámořské lety a 60 liber do evropských zemí. Na linkách do Spojených států a některých dalších zemí, kde se pravidla odvozují od počtu zavazadel spíš než od jejich váhy se tyto poplatky neúčtují.

Šéf Britských aerolinek Willie Walsh v rozhovoru pro domácí rádio BBC řekl, že účtování přirážek za nadměrná zavazadla existuje od doby bratří Wrightových. Úlevy se vztahují například na cestující, kteří jediné zavazadlo nezvládnou, dále na cestující první třídy a třídy Club World.

Nové poplatky se účtují ode dneška, nová pravidla v plném rozsahu budou zavedena od 30. září 2007.

Milan Kocourek, Marie Matúšů Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme