Cestující z Brna mohou od poloviny listopadu létat také do Mnichova

Brněnské letiště brzy rozšíří nabídku letů do Německa. Šest nových přímých letů spojí od pondělí 16. listopadu Brno s Mnichovem. Provozovat je bude společnost BMI Regional. Letadla budou do bavorského města létat šest dní v týdnu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letadlo

Letadlo | Foto: Fotobanka Pixabay

Každý pracovní den poletí dva lety, jeden do Mnichova a druhý zpět. Z Brna se bude vylétat ve všední dny ve 12.15, z Mnichova v 10.40. V neděli budou letadla z Brna odlétat v 16.10 a z Mnichova ve 14.40.

Celý let trvá zhruba hodinu. Lidé mají za jednosměrnou letenku zaplatit od 2150 korun. Pro srovnání, let z Vídně do Mnichova stojí okolo šesti až devíti tisíc, let z Prahy do Mnichova podobně.

Nebude to poprvé, co budou letadla z Brna do Mnichova létat. Podobná linka začala létat v listopadu 2005. Brno a Mnichov spojovala dvakrát denně v pracovní dny a jednou denně v neděli.

Staronová linka do Mnichova

První letadlo vylétalo z Brna v 5.10 ráno, poslední nejpozději v 18.20. Tyto časově výhodné ranní nebo noční spoje ale tentokrát létat nebudou.

Původní linka mezi Brnem a Mnichovem skončila zhruba po roce a půl, tedy v březnu 2007. Důvodem jejího zrušení byla nedostatečná vytíženost letu. Předseda představenstva Letiště Brno Jiří Filip z KDU-ČSL ale věří, že nová linka bude úspěšnější.

„Linka do Mnichova je především linka do významného hubu. Dá se říct, i z pohledu nejrychlejších přestupů, asi do nejlepšího hubu, který vůbec můžeme mít. Jestli cestující přijdou na to, že to spojení je pro ně výhodné, budou využívat tuto linku, není důvod, aby se linka nerozvíjela třeba na další dvě až tři rotace za den,“ uvedl Filip.

Brněnské letiště pravidelně nabízí další tři přímé lety. Dva z nich létají do Londýna. První spojuje Brno s londýnským letištěm Stansted a druhý s letištěm Luton. Poslední přímý spoj pak létá do nizozemského Eindhovenu.

Tomáš Kremr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme