Kryptoburzy se dál potýkají s problémy. Crypto.com sníží počet pracovních míst o 20 procent

Kryptoburza Crypto.com oznámila, že sníží svou pracovní sílu zhruba o 20 procent. Odvětví kryptoměn se od loňského krachu společnosti FTX potýká s problémy. Panují obavy ohledně rezerv a solventnosti firem z tohoto sektoru, připomněl zpravodajský server CNBC.

Tento článek je více než rok starý.

Singapur Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bitcoin (ilustrační foto)

Kryptoburza Crypto.com oznámila, že sníží svou pracovní sílu zhruba o 20 procent (ilustrační foto) | Foto: Benoit Tessier | Zdroj: Reuters

Před několika dny oznámily konkurenční burzy Coinbase a Huobi, že propustí zhruba pětinu zaměstnanců. Americká makléřská společnost Genesis, která obchoduje s digitálními aktivy, zrušila podle zdroje Reuters 30 procent pracovních pozic.

Klienti zkrachovalé kryptoměnové burzy FTX podali na firmu i zakladatele hromadnou žalobu

Číst článek

Společnost Crypto.com se sídlem v Singapuru redukuje počet svých zaměstnanců již podruhé za přibližně šest měsíců. V červenci k zeštíhlování pracovních míst přistoupila kvůli dopadu zvyšování úrokových sazeb.

Americké úřady případ kryptoměnové burzy FTX označily za jeden z největších podvodů americké historie.

Šéf společnosti Sam Bankman-Fried podle nich tajně převáděl prostředky klientů FTX do své společnosti Alameda Research a používal je k nezveřejněným rizikovým investicím, okázalým nákupům nemovitostí a velkým politickým darům.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme