Děčínská plavba labská propouští

Devadesát lidí začala ode dneška propouštět Československá plavba labská Děčín. Je to asi čtvrtina zaměstnanců, kteří přicházejí o práci kvůli dopadům loňského sucha a dlouhodobě zastavené plavbě. Propouštění lidí si vynutila svízelná ekonomická situace, kterou stát kompenzoval minimálně, tvrdí mluvčí děčínské plavby Miroslav Šepara. "Při naší ztrátě přes 100 miliónů 13 miliónů korun opravdu nic neřeší."

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

lodě na kotvišti

lodě na kotvišti | Foto: Jan Rosenauer

Vynucené odchody se týkají i starších zaměstnanců, kteří s plavbou spojili desítky let svého života. Sotva půjdou po propuštění k německým nebo k nizozemských rejdařům, pochybuje šéf odborové organizace Ivan Kohák. "Že by se někomu chtělo jet do zahraničí, to je asi nejzazší krok."

Najít nové uplatnění v oboru bývá složité. Dobře to ví i kapitán Karel Luňáček, který už zažil jedno propuštění a nyní věří, že plavbu opouštět nebude muset. "Na úřadu práce není šance, tam mi řekli, shánějte si něco sám. Ta situace by pro mne nebyla nová, ale byla by nepříjemná každopádně."

Markéta Kaclová, Josef Suk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme